Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

10 vegan trends op de Horecava

11-01-2018

De Horecava, Nederlands grootste horecabeurs, laat in januari zien wat het nieuwe horecajaar in petto heeft. Dat vegan opnieuw één van de grote trends is bleek al tijdens de opening door Michiel Bakker. De directeur van Google Foods zette uiteen hoe Google in haar bedrijfsrestaurants met slimme nudges haar personeel verleidde om plantaardiger te eten. Welke ontwikkelingen zagen we dit jaar nog meer?

1. Bitterballen van Oma Bob's Snacks

Oma Bob's had al vegetarische bitterballen met groenten en bospaddenstoelenvulling in haar aanbod, maar tot nu toe nog geen veganistische. Daar komt verandering in met de lancering van deze vegan bitterbal, die door tarwevezels een realistische bite krijgt. 

 

2. Empanadas van The Tapas Factory en De Vegetarische Slager

The Tapas Factory breidt haar vegan assortiment in rap tempo uit. Op de Horecava presenteert de creatieve fingerfoodproducent twee nieuwe soorten empanadas, gevuld met beefreepjes en kipstukjes van De Vegetarische Slager. Ook de vegetarische kroketten (gevuld met Hongaarse paprika, Pisto of Oesterzwammen) worden binnenkort in een krokant nieuw vegan jasje gestoken. En last but not least: patacones!

3. Kokos Mochi IJs van Green Turtle Brand 

De Japans-Amerikaanse trend van mochi ice - kokosmelkijs in een kleverige rijstverpakking - waait nu ook over naar de Nederlandse horeca. Green Turtle Brand verkoopt diepgevroren mochi ijs in de smaken kokos en mango. 

4. Overnight Oats en Chia Pudding van Urban Salad

Vergeten om 's avond de overnight oats te preppen of geen tijd om thuis te ontbijten? Urban Salad presenteerde op de Horecava de oplossing: kant-en-klare overnight oats (op basis van sojamelk) in een bakje. Ook maken ze een lekkere chiapudding van kokosmelk. 

5. Piadina van La Caveja

Piadina zijn een typisch Italiaanse flatbread. La Caveja speelde in op de vegan trend in Italië door deze vegan variant te ontwikkelen, met een vulling van rijst-'mozzarella', walnoten en rucola. Binnenkort hoopt dit Noord-Italiaanse merk de stap naar Nederland te maken.


6. Spreads van Medline

De Belgen zijn al langer bekend met spreads van producent Medline: naast bijzondere houmoussmaken als Erwten-Munt. auberginekaviaar, tomatentartaar. Met de slogan "Make Hummus Not War" presenteerde Medline voor het eerst haar spreads aan de Nederlandse horecapubliek.

7. Apfel-Pudding van Naarmann

Vanillepudding met appelsmaak: een typisch Duits toetje waar fabrikant Naarmann een 100% plantaardig variant van ontwikkeld heeft. Naarmann levert ook onder meer sojamelk voor gewoon gebruik en voor in de koffie.

8. Pompoencalzone van Boboli

We kenden van Boboli al van de gezonde pizzabodems van bloemkool. Op de Horecava toonden ze dit jaar ook een groot aantal calzones in de smaken rode biet, bloemkool en pompoen!

9. Kerrie Masala kroketten van Flying Flavours

Exotisch en tóch heel Hollands zijn deze knapperige kroketten met een spicy kerrievulling van Flying Flavours. En jawel, ook deze zijn 100% plantaardig.

 

10. Algen Wok Noedels van Tai Ming

Deze traditionele Thaise noedels krijgen een vrolijk kleurtje en en een gezonde twist door de toevoeging van spirulina-algen. Daarnaast heeft Tai Ming zeewiernoedels in het assortiment. Ook bijzonder: bij Tai Ming zijn eivrije noedels de norm. Alleen de eiernoedels bevatten ei, alle andere typen zijn vegan!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...