Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

10 x vegan vakantiebestemmingen

25-05-2017

De zomer is aantocht, de temperatuur begint op te lopen en dan begint het toch weer te kriebelen: vakantie! Grote kans dat jij onderzoek aan het doen bent naar wat jouw volgende bestemming gaat worden. Waar je ook naartoe gaat, je wil natuurlijk wel lekker (en het liefst een beetje zorgeloos) plantaardig kunnen eten. Nou weten wij heel toevallig welke steden je hiervoor écht moet bezoeken. Klaar om jouw ultieme citytrip te plannen? Wij zetten de tien beste vegan vakantiebestemmingen voor je op een rijtje!

1. Berlijn, Duitsland

vegan vakantiebestemmingen berlijn Met meer dan 50 volledig plantaardige restaurants op HappyCow, is Berlijn de snelgroeiende vegan hoofdstad van West-Europa aan het worden. Bijna al die restaurants zijn ook nog eens dicht bij elkaar en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast geven ook veel niet vegan restaurants aan een plantaardige optie op de kaart te hebben. Dit maakt Berlijn tot een van onze favoriete vegan vakantiebestemmingen!

Tip: Brammibal's Donuts

Brammibal's Donuts ligt in de hippe wijk Neukölln waar je veel vegan restaurants vindt. Bij deze bakkerij verkopen ze vegan donuts! Er is een wisselend assortiment met verschillende smaken donuts, maar je kunt hier ook terecht voor ontbijt, koffie of lunch. Een echte must-do in Berlijn!  

2. Edinburgh, Schotland

vegan vakantiebestemmingen edinburgh Deze stad kreeg in 2015 de titel “meest veganvriendelijke stad in Groot Brittannië” van PETA en dat was terecht! Edinburgh heeft meer dan 100 plekken om plantaardig te eten en een goede selectie vlees- en zuivelvrije opties bij de meeste andere bars, cafés en restaurants. Dit lijkt ons een prima vegan vakantiebestemming!

Tip: Hendersons

Met een winkel en drie restaurants doet Hendersons het erg goed in Edinburgh. Bij Hendersons kan je de hele dag terecht voor je favoriete gerechten. Ze serveren onder andere het traditionele Schotse gerecht Haggis.

3. Brighton, Engeland

vegan vakantiebestemmingen brighton In deze stad kun je niet alleen heerlijk en in overmate veganistisch eten, maar ook winkelen! En laten we vooral VegFest niet vergeten, hét plantaardige festival van Europa, dat jaarlijks in Brighton plaatsvindt. Absoluut een must-visit.

Tip: Rootcandi

Geïnspireerd door Aziatisch streetfood wordt bij Rootcandi 100% plantaardige tapas geserveerd. Het restaurant is zelfs meerdere keren in de prijzen gevallen. Dit mag je niet missen wanneer je Brighton bezoekt!

4. Londen, Engeland

vegan vakantiebestemmingen londen De hoofdstad van Engeland kan er ook wat van! Elk jaar omarmen meer en meer mensen de “vegan lifestyle” en dit is terug te zien in het straatbeeld en restaurantaanbod. Je knippert en er verschijnt alweer een nieuw vegetarisch of plantaardig stekje om te eten. Dit maakt Londen favoriet als het gaat om vegan vakantiebestemmingen.

Tip: Temple of Seitan

Temple of Seitan was nog niet geopend, of het had het wereldnieuws al gehaald! Temple of Seitan heeft veel weg van een fastfood keten, maar alles is 100% plantaardig. De specialiteit? Vegan fried chicken!

5. Gent, België

vegan vakantiebestemmingen gent Onze Zuiderburen hebben het vleesvrije concept zo omarmd, dat ze zelfs “Donderdag Veggiedag” hebben geïntroduceerd om scholieren en ambtenaren wekelijks een maaltijd zonder vlees aan te bieden. En hoewel de meeste restaurants en cafés vooral vegetarische gerechten serveren, zijn er altijd meer dan genoeg zuivel- en eivrije opties. Zo tellen wij 55 vegan-vriendelijke plekken op HappyCow. Zelfs voor een vegan biertje zit je hier meestal goed! Je hoeft dus helemaal niet ver van huis te gaan voor een van onze favoriete vegan vakantiebestemmingen.

Tip: Le Botaniste

 Le Botaniste is een plantaardig restaurant en wijnbar in een! Deze plek doet bij binnenkomst gelijk verwonderen. Het interieur is stijlvol, en het eten bijzonder. Deze healthy hotspot mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie naar Gent!

6. New York, New York

vegan vakantiebestemmingen newyork Het kan bijna niet anders dan dat de ultra hippe stad die nooit slaapt, ook voorop loopt op plantaardig gebied. Het vega aanbod is net zo divers als de bewoners zijn, of je nou een café, bistro, diner, gourmet restaurant of bakkerij binnenloopt! Wij vinden meer dan 100 vegan restaurants op Happy Cow en dat aantal is alleen maar blijven groeien. Dit is toch wel onze ultieme vegan vakantiebestemming!

Tip: By Chloe

De keten By Chloe is opgezet door chef Chloe Coscarelli die je kunt kennen van haar kookboeken. By Chloe serveert gezonde gerechten, maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor een typisch Amerikaans gerecht: de burger.

7. Portland, Oregon

vegan vakantiebestemmingen portland De meeste restaurants, koffieshops en bars in deze mooie stad hebben meerdere plantaardige opties op hun menu staan die maar al te goed samengaan met de vegan bier en fair-trade koffies. In 2015 lanceerde Portland zelfs zijn eigen Vegan Beer and Food Festival! Ook kun je hier naar hartelust shoppen voor vegan kleding en accessoires.

Tip: Vegan Mini Strip Mall

In Portland is er zelfs een vegan mini strip mall! Een klein winkel centrum met enkel vegan ondernemingen. Je vind er een supermarkt, een bakkerij, een kleding winkel en een tattoo-shop! Hoe gaaf is dat?

8. Vancouver, Canada

vegan vakantiebestemmingen vancouver Vancouver heeft allerlei vegan schoenenwinkels, bakkerijen, foodtrucks, brunchtentjes, raw food bars en restaurants! Vooral de “foodtruck scene” is hier fenomenaal met taco’s en veggie burgers als highlights. Dit lijkt ons dan ook een prima vegan vakantiebestemming voor in de zomer!

Tip: Virtuous Pie

Een plek met vegan pizza en ijs. Het lijkt ons duidelijk, Virtuous Pie heeft geen verdere uitleg nodig.

9. Taipei, Taiwan

vegan vakantiebestemmingen taipei De meeste inwoners van Taiwan volgen het boeddhistische geloof en dat gaat goed samen met de geweldloze keuken. Taipei in het bijzonder heeft een groot aanbod vol variatie op het gebied van plantaardige restaurants en zelfs supermarkten! Het scoort dan ook standaard vrij hoog in lijstjes met vegan vakantiebestemmingen. En als jij iemand bent die ‘s ochtends het liefst in het hotel ontbijt of daar zelfs wil avondeten, zit jij in Taipei helemaal goed want veel hotels bieden vegan maaltijden aan.

Tip: About Animals

Typisch Aziatisch is het niet, maar wel erg lekker! Bij About Animals serveren ze de lekkerste burgers en sandwiches. Je kunt hier ook genieten van fijne sapjes en smoothies.

10. Tel Aviv, Israël

vegan vakantiebestemmingen tel avivVeganisme is een gigantische trend in Tel Aviv die de afgelopen jaren groter en groter is geworden. Inmiddels noemt 1 op 20 Israëliërs zichzelf veganist! Natuurlijk kun je hier de allerlekkerste falafel scoren, maar dit creatieve volk heeft nog veel meer heerlijke gerechten voor jou in petto.

Tip: Dosa Bar

Bij Dosa Bar geniet van je al het lekkers wat de Indiase keuken te bieden heeft. Er worden voornamelijk streetfood gerechten geserveerd.

Wat jouw volgende vegan vakantiebestemming ook mag gaan worden, we wensen je in ieder geval veel plezier en een fijne vakantie!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...