Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Recordopkomst voor vega beurs VeggieWorld

13-03-2017

Vega eten in de lift

Plantaardig eten is niet langer een kleine niche van wereldverbeteraars en hipsters. Dat bewees Viva Las Vega’s afgelopen weekend met het bomvolle event VeggieWorld in de Jaarbeurs Utrecht.  De grootste vegan lifestyle beurs van Europa zag haar bezoekersaantal  met 50% groeien ten opzichte van vorig jaar. “Van flexitariër tot vegetariër, veganist of bewuste consument, maar liefst 7.600 bezoekers en meer dan 100 standhouders bewezen dat dierlijke producten echt niet nodig zijn voor een smakelijk food event”, vertelt Veerle Vrindts, directeur Viva Las Vega’s en medeorganisator van VeggieWorld Utrecht.  
  De toekomst is plantaardig, daar is Viva Las Vega’s meer dan ooit van overtuigd. Na het succes van de eerste Nederlandse editie met ruim 5.000 bezoekers, pakte VeggieWorld dit jaar met ruim 7.600 bezoekers nog veel groter uit. Meer dan honderd ondernemers uit binnen- en buitenland boden inspiratie om te experimenteren, ervaren en proeven. Pizza met plantaardige mozzarella, vleesloze filet americain, handgemaakte vegan schimmelkaas, Luikse wafels zonder zuivel of ei en roomijs van kokosmelk en dadels. Je kon het zo gek niet bedenken of VeggieWorld bood een plantaardig, diervriendelijk, gezonder en duurzamer alternatief voor producten waar je vroeger dierlijke ingrediënten voor gebruikte.

Vegan lifestyle voor topsporters

Hoogtepunten van de beurs waren de presentaties van PvdD-lijsttrekker Marianne Thieme en van ‘vegan badass’ Patrik Baboumian. Deze Duitse krachtpatser is meervoudig wereldkampioen powerlifting en draagt met trots de titels Vegan Strongman en Sterkste man van Duitsland.  Een overvolle zaal hoorde hem vertellen hoe zijn prestaties als topsporter een boost kregen door zijn vegan lifestyle. Ook bijvoorbeeld Esther van Berkel en Quirine Oosterveld, het eerste vegan beachvolleybalteam van Nederland en de Nederlandse bodybuilders Jurgen Verweijen en Fedor Kerstiens ontkrachtten de mythe dat je dierlijke eiwitten nodig zou hebben om in topvorm te blijven.

7.600 live bezoekers + 15.000 bezoekers online

Wie niet zelf bij VeggieWorld aanwezig kon zijn, kon een deel van de lezingen via social media toch bijwonen. Op Facebook keken duizenden mensen mee naar de presentaties van o.a. Thieme, Baboumian en vega-activisten Pablo Moleman en Veerle Vrindts (Viva Las Vega’s). Ook de hashtags #VeggieWorldNL en #VeggieWorldUtrecht werden volop gedeeld via Twitter en Instagram.

Bekende Nederlandse vegans

Viva Las Vega’s wil met haar evenementen vega eten makkelijk, leuk en lekker te maken voor iedereen. Naast het organiseren van 100% plantaardige festivals en beurzen innoveert de non-profitorganisatie met virtual reality techniekenin de interactieve tentoonstelling Vegxperience  en positieve campagnes om de vegarevolutie te versnellen. Viva Las Vega´s boekt ook successen in het uitbreiden van het aanbod voor veganisten, o.a. door de frietketens Manneken Pis en Smullers te overtuigen om vegan mayo bij hun patat te serveren. Begin deze maand schreef de 10.000e deelnemer zich in voor de 30-dagen uitdaging VeggieChallenge. Ook bekende Nederlanders en bloggers delen de missie van Viva Las Vega’s voor een plantaardige toekomst. Zo schreef zangeres Josje Huismans (ex-K3) een inspirerende gastblog over haar eerste vier maanden als veganist.

Het nieuwe vlees

“Er is een revolutie op komst in de manier waarop wij eten, waarbij vlees opnieuw wordt uitgevonden - van dierlijk naar plantaardig vlees” besluit Pablo Moleman, medewerker Eiwitinnovatie van Viva Las Vega’s. “De markt voor plantaardige producten zit in de lift.  Zelfs grote multinationals als Unilever en Danone investeren nu in vegan innovaties.¨ Volgens Viva Las Vega’s bereiken we binnen deze eeuw het moment dat het nieuwe vlees het oude vlees verslaat. ¨Een wereld waarin dieren doden niet meer nodig is om lekker te eten.”  

Wil jij bijdragen aan deze vegarevolutie?

Sluit je vandaag nog aan bij Viva Las Vega's

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...