Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

5 maal een heerlijke vega donut

18-11-2016

   

Ze zijn rond, hebben een gat in het midden en ze zijn er in verschillende kleuren. Donuts! Wie houdt er nou niet van deze zoete lekkernij? Jammer genoeg bevatten ze vaak ei en zuivel. In Amsterdam zijn er al op verschillende plaatsen vega donuts te krijgen. Maar niet iedereen heeft het geluk om in Amsterdam te wonen. Daarom vind je hier ook een aantal recepten om thuis een lekkere vega donut te maken. Deze zijn nog gezonder ook. Ze worden namelijk gebakken in plaats van gefrituurd!

1. Veganistische donuts in Amsterdam

Vega Donuts Dophert - 600x340

Vega Donuts Dophert

2. Eenvoudige donuts

Veel werk? Valt reuze mee. Deze eenvoudige donut is zo gemaakt.

Droge ingrediënten: 1 1/2 cup bloem, 1/2 cup agavesiroop, 2 theel. bakpoeder, snufje zout, kaneel. Natte ingrediënten: ¾ cup soja melk, 1 theel. appelazijn, 1 theel. vanille extract, ¼ cup appelmoes, ¼ cup kokosnootolie.

style="margin-bottom: 0cm;">Mix de droge ingrediënten in een kom. Verwarm in een pannetje de natte ingrediënten totdat het stoomt. Meng de natte en de droge ingrediënten door elkaar. Bak de donuts 12 minuten in de oven op 180 graden of in een donutbakijzer (de baktijd kan dan anders zijn). Laat de donuts afkoelen en decoreer ze met bijvoorbeeld chocola, glazuur, poedersuiker, jam, kokos, karamel of kaneel.

   
Vega Donut -  Bron: One Green Planet

Vega Donut -  Bron: One Green Planet

3. Pumpkin spice donuts met chocolade kaneel glazuur

Ben je een prins of princes in de keuken? Probeer dan deze pumpkin spice donuts!

Droge ingrediënten: 1 ¼ cup bloem, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. kaneel, ½ theel. nootmuskaat, ½ theel. zeezout, ¼ theel. gember, ¼ theel. kruidnagel.

Natte ingrediënten: ¼ cup appelmoes + 1 theel. bakpoeder (door elkaar geroerd), 1/3 cup kokosbloesemsuiker, 1 eetl. ahornsiroop, 1 theel. vanille extract, ½ cup pompoenpuree, ¼ cup amandelmelk. Ingrediënten glazuur: 1 cup poedersuiker, 3 eetl. cacaopoeder, 3 eetl. amandelmelk, 1 theel. kaneel.

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Mix daarna in een andere kom de appelmoes en de kokosbloesemsuiker goed door elkaar. Voeg de pompoenpuree, vanille en de ahornsiroop toe totdat er een gladde massa ontstaat. Meng dan de amandelmelk en de droge ingrediënten door het mengsel. Bak ze 25 minuten in de oven op 180 graden of in een donutijzer. (de baktijd kan dan anders zijn). Als de donuts afgekoeld zijn kun je ze glazuren. Meng voor het glazuur alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa ontstaat.
vega donut - Pumpkin spice donuts

Pumpkin spice donuts - Bron: Veganosity

4. Vega donuts met vanille glazuur

Het recept van deze vega donut met vanille glazuur komt van Sarra op Gewoon Lekker Groen. Ze zijn luchtig, hebben een goede bite en de vanille glazuur maakt het nog tien keer lekkerder. En laat je niet misleiden door de toevoeging van gemalen lijnzaad, want ze zijn echt niet gezond!

Dus aan de slag en voor je het weet heb je heerlijke verse en luchtige zelfgemaakte vegan donuts!
vega donut met vanille glazuur

vega donut met vanille glazuur - Bron: Gewoon Lekker Groen

5. De gezonde vega donut

Bovendien zijn er zelfs mogelijk heden voor een gezonde vega donut. Deze donut met pompoen is ook nog vrij eenvoudig om te maken!

Ingrediënten: 1 eetl. no eggpoeder met 4 eetl. water, 2 eetl. kokosbloem, 1/4 cup pompoen, 1/2 theel. bakpoeder, 1 eetl. cacaopoeder.

Meng alle ingrediënten, als je denkt dat het mengsel te dik is kun je eventueel een eetlepel amandelmelk toevoegen. Verdeel het beslag over de donutvormen. Bak het 5 minuten in een donutijzer of 8-11 minuten in de oven op 180 graden.  
Gezonde vega donut - One Green Planet

Gezonde vega donut - Bron: One Green Planet

 

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...