Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

5 supersnelle vegan dipsauzen

07-10-2016

Dipsauzen zijn onmisbaar op verjaardagen, maar ook lekker voor bij een film. Eet ze met chips, toast, brood of groentestengels. Deze vijf zijn ook nog eens supersnel te maken. Dubbeldippen is toegestaan!

  1. Tzatziki

Ingrediënten: 1 komkommer, 4 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, 2 dl plantaardige yoghurt, 3 el fijngehakte verse munt, zout en peper.

Rasp de komkommer in dunne schijfjes en snijd de lente-uitjes fijn, snipper ook de knoflook. Klop de yoghurt luchtig en roer er de komkommer, ui knoflook en munt door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

index

 

  1. Tapenade

Ingrediënten: 350g zwarte olijven zonder pit, 5 zongedroogde tomaatjes, 2 el kappertjes, 1 teentje knoflook, 1 tl fijngehakte tijm, sap van ½ citroen, 3 el olijfolie.

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel.

index nn

 

  1. Wittebonendip

Ingrediënten: 250g witte berlotti-, lima-, of reuzenbonen, 1 lente-uitje, 5 el olijfolie, 50g edelgistvlokken, 1 teentje knoflook, 2 el verse rozemarijnnaaldjes.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot je tevreden bent over de dikte. Het beste kun je de olijfolie er langzaam apart bij doen, zodat het mengsel niet te nat wordt.

bonen

 

  1. Aïoli

Ingrediënten: 100 ml ongezoete sojamelk, 1 tl zout, 1 tl mosterd, 1 el appelazijn, 125 ml olijfolie, 125 ml zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een romige, stevige massa.

 

 

aioli

5. Tonijnvrije tonijnsalade

Ingrediënten: ½ blik kikkererwten (zonder vocht), 1 vel nori, 1 blik artisjokharten, ½ bosuitje, ½ stengel bleekselderij, 1 tl sojasaus, 1 el edelgistvlokken, paar druppels azijn of citroensap.

Pureer de kikkererwten samen met de nori. Laat de artisjokharten uitlekken. Doe ze in de keukenmachine en pulseer een paar keer, zodat je grove stukken krijgt. Roer de massa door de kikkererwtenpuree. Snijd de bosui in heel dunne ringetjes en de bleekselderij in blokjes en roer samen met de sojasaus en edelgistvlokken door de artisjok-kikkererwtenmassa. Proef en voeg eventueel nog wat azijn, citroensap of sojasaus toe.

14590505_10154180702277800_5648762072963799966_n

 

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...