Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

5 vega bakkerijen en lunchrooms

19-05-2016

Als we denken aan ovenverse koeken, croissants, taarten en cakes, dan denken we meestal niet ook aan het woord plantaardig. De 5 bakkerijen en lunchrooms op deze lijst denken daar anders over. Vegan gebak is hun joie de vivre! Wij hebben onze favorieten verzameld om jullie te doen likkebaarden. Lees snel verder en wedden dat jij achteraf een stedentripje plant?

1. Het Zaanse Bakkertje (Zaandijk)

Vegan Gebak - Het Zaanse Bakkertje

Deze bakkerij heeft alle traditionele producten die je bij de bakker verwacht te zien: chocolademuffins, croissantjes, kaasbroodjes, gevulde koeken, enzovoorts. Allemaal producten die je niet zou associëren met plantaardig toch? Fout. Het Zaanse Bakkertje heeft de vegan gebak variant elke ochtend weer vers en warm in de schappen liggen!

2. Baklust (Den Haag)

Vegan gebak - Baklust

Sinds 2009 een begrip in de omgeving als de eerste vegetarische en biologische lunchroom in de stad. Er is veel plantaardige keuze zoals cake, een wisselende taart en natuurlijk een scheutje sojamelk in de koffie. Maar ook voor hartige hapjes kun je hier terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade, soep of quiche? Lekker!

3. Heavenly Cupcakes (Rotterdam)

Vegan gebak - Heavenly Cupcakes

Deze schattige bakkerij is 100% plantaardig en daarom zeker weten hemels! Kom er een keer lunchen, een kopje koffie doen… En natuurlijk een heerlijke en mooie cupcake eten! Ze maken ook schitterende taarten op bestelling.

4. Koffie ende Koeck (Amsterdam) Vegan gebak - Koffie ende Koeck

Bij deze knusse lunchroom kun je terecht voor vers gebak, broodjes, warme en koele dranken, soep en ontbijtjes. Ook hier is het menu 100% plantaardig en zelfs voornamelijk biologisch! Je kunt hier ook een erg leuke high tea boeken en een taart bestellen.

5. SUE Food en Sharp Sharp (Rotterdam)

Ok, het is een beetje een twijfelgeval. Want kan je over vegan gebak spreken als er geen oven gebruikt wordt? Wij vinden dat SUE Food en Sharp Sharp toch een speciale vermelding waard zijn. Zij maken de lekkerste raw vegan gebakjes in de meest verrassende smaken, vaak ook helemaal suikervrij en glutenvrij. Proef en laat je overtuigen!

6. Nieuw: Coffee Company

And last but not least, bij de landelijke koffieketen Coffee Company kan je sinds de zomer van 2017 vegan cheesecake bij je cappuccino bestellen. Dat is mede mogelijk gemaakt door onze Met Zonder Ei campagne (yeah!). Voorlopig kan het alleen nog bij 4 Amsterdamse filialen van Coffee Company.  Jij kan ervoor zorgen dat dat er snel meer worden! Lees hier hoe jij het verschil kan maken én jezelf kunt verwennen met cheesecake :) 

Vegan gebak tips

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...