Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

5x het allerlekkerste plantaardige fingerfood

21-02-2017

Fingerfood, de naam zegt het al, dit mag je met je handen eten. Iets lekkers voor op een feestje of voor 's avonds op de bank. Deze vijf recepten zijn super gemakkelijk en snel te bereiden en ook nog eens gezond! Welke van dit fingerfood is jouw favoriet?

1. Salade caprese

Ingrediënten: avocado, tomaat, olijfolie, zout, peper, verse basilicum.

Snijd de avocado en tomaat in plakken. Leg op een plak tomaat, een plak avocado en een blaadje basilicum. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Tip: in plaats van avocado kun je ook komkommer gebruiken.

Fingerfood - Salade caprese

2. Kikkererwtensnack

Ingrediënten: 2 el olie, 200 gr kikkererwten, 1 el paprikapoeder,  1 tl zout, 1 tl zwarte peper, snufje cayennepeper, 1 tl tijm.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en meng goed door elkaar. Spreid de gekruide kikkererwten uit over een bakplaat en bak ze 25 minuten, totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Roer ze halverwege de baktijd een keer door.

Fingerfood - Kikkererwten snack

3. Spinazieflapjes

Ingrediënten: 200 g spinazie, 1 pakje filodeeg, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 ui fijngesneden, 2 tl oregano, 2 tl tijm, 2 el pijnboompitten, olie/plantaardige boter gesmolten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit de ui samen met de knoflook. Roer de spinazie en de kruiden erdoorheen tot de spinazie geslonken is. Roer ook de pijnboompitten door het mengsel. Filodeeg droogt snel uit, leg daarom een natte theedoek over de vellen die je nog moet gebruiken. Neem 1 blad filodeeg en besmeer deze met boter, leg er nog een blad deeg bovenop. Snijd het deeg in drie gelijke stukken, vanaf de brede kant. Leg onderaan een strook deeg een desertlepel vulling. Vouw de rechteronderpunt naar de linkerzijkant in een driehoek, vervolgens de linkeronderpunt naar de rechterzijkant, ga zo door tot je boven bent. Ga zo verder tot het deeg en de vulling op is. Als je nog boter over hebt, kun je ook de buitenkant van de flapjes invetten.

Fingerfood - Spinazieflapjes  

4. Wraprolletjes

Ingrediënten: rucola, tomaat, pijnboompitten, balsamicoazijn, groene pesto, wraps.

Besmeer een wrap met pesto en rucola. Snijd een tomaat in dunne plakken en verdeel over de wrap. Bestrooi de wrap met pijnboompitten en balsamicoazijn. Rol de wrap op en wikkel hem strak in folie, leg hem minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd de wrap in plakken. Als de wrap nog uit elkaar valt, kun je een prikker door de stukjes steken.

Fingerfood - Wraprolletjes

5. Knapperige aubergine hapjes

Recept: The Greenkitchen Travels Ingrediënten: 1 aubergine, 500 ml plantaardige melk, 150 g fijne polenta, 2 tl grof zeezout, olijfolie, fijngeraspte schil van 2 limoenen, 2 el agavesiroop.

Snijd de aubergine in kleine partjes van ongeveer 7,5 cm lang. Doe ze in een grote schaal en schenk de melk erover. Laat een uur staan om de bittere smaak eruit te laten trekken. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vermeng in een ondiepe schaal de polenta met het zeezout. Haal de aubergine uit de melk en wentel de stukjes door de polenta. Draai ze een paar keer om zodat ze rondom goed bedekt zijn en leg ze dan op de bakplaat. Besprenkel lichtjes met olijfolie en zet 12 minuten in de oven tot ze licht goudkleurig en knapperig vanbuiten en zacht van binnen zijn. Dien op met wat extra zeezout, limoenschil en wat agavesiroop erover.

fingerfood - aubergine hapjes Heb je na deze hartige fingerfood gerechten zin gekregen in iets zoets? Kijk dan ook eens naar déze recepten!

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...