Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

7 inspirerende Netflix documentaires en film die je leven kunnen veranderen!

03-09-2017

Deze Netflix documentaires zijn stuk voor stuk inspirerend, bijzonder en mooi en zijn gewoon online te zien.  Geen gedoe, gewoon op de Nederlandse Netflix! Voor iedereen interessant, of je zelf weer even je geheugen wilt opfrissen waarom je ook alweer plantaardig(er) bent gaan eten. Of voor die ene vriend van je die dat kleine zetje in de rug nodig heeft om vlees (of dat bezoekje aan SeaWorld of Dolfinarium) links te laten liggen ;). Welke is jullie favoriet?

1. Okja

Genetisch gemanipuleerd is ie, zwaar en een enorm gevaarte. Aandoenlijk is hij echter net zozeer, het langverwachte filmvarken Okja. Een verhaal over een vriendschap tussen een Koreaans meisje en haar reuzenvarken dat weinig mensen onberoerd laat. Bovendien zet het je zeker aan het denken over je eigen eetgewoonten.

Okja vegan netflix documentaires

2. Cowspiracy

In Cowspiracy begint de maker van de film, Kip Andersen, een zoektocht naar oplossingen voor milieugerelateerde problemen en stoot al snel op de negatieve impact van veehouderij. Hij brengt bezoekjes aan grote milieuorganisaties en laat op een heldere, duidelijke manier zien wat veehouderij met zich meebrengt!

3. Blackfish

Blackfish vertelt over het leven van de orca's in gevangenschap en de gevolgen hiervan. Tilikum, de vader der orca's in Seaworld, is het hoofdpersoon van deze spraakmakende Netflix documentaire. Bereid je voor, deze docu is niet alleen informatief maar ook superontroerend! Wie bij de gemiddelde WNF-reclame al eens een traantje moet laten, zal dat hier al helemaal doen.

4. Food Inc.

De Amerikaanse documentaire Food Inc. onthult de praktijken van de wereldwijde voedselindustrie. Multinationale ondernemingen plaatsen winst boven de leefomstandigheden van dieren, boven de leefomstandigheden van mensen, boven alles. Een indrukwekkende documentaire met heftige beelden!

5. What the health

Wie elke dag 50 gram verwerkt vlees eet, verhoogt het risico op darmkanker met 18 procent. Anderhalf jaar geleden zwaaide de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met deze ophefmakende cijfers. Deze leidden ze af uit meer dan 800 studies door 22 wetenschappers. Ham, spek of salami staan sindsdien op gelijke voet met tabak, asbest of plutonium in de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Toen documentairemakers Kip Andersen en Keegan Kuhn dat bericht hoorden, dachten ze dat het om nieuwe informatie ging. Maar blijkbaar gaan dergelijke studies al vijftig jaar mee. Waarom heeft geen enkele gezondheidsorganisatie er dan eerder voor gewaarschuwd?

De documentaire What the Health heeft maar vijf minuten nodig om je maag te doen keren. Niet met wrede beelden uit de vleesindustrie. Wel met harde cijfers die de consumptie linken aan alles wat u liever niet wil meemaken.

What the Health is de tweede in de reeks van Netflix documentaire door Kip Andersen, die eerder Cowspiracy maakte, de bejubelde documentaire over de zwaar vervuilende vleesindustrie en milieuorganisaties die bewust een oogje dichtknijpen.

what the health vegan netflix documentaires

6. Forks over Knives

Forks over Knives is 1 van de Netflix documentaires die je laat zien dat de manier van eten in de Westerse wereld goed fout is! We kunnen ons ziek eten, maar we kunnen onszelf ook weer genezen door bepaalde producten in de schappen te laten liggen. Forks over Knives vertelt dat we onze gezondheid zelf in de hand hebben. Producten van dierlijke afkomst en geraffineerd voedsel kunnen we beter laten staan. Alles is sterk onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek en experts met treffende argumenten

Een echte eye-opener!

7. Fat, Sick & nearly Dead

Een van de grappigste Netflix documentaires is die over de Australische Joe Cross. Door zijn overgewicht besluit hij 40 dagen lang op juices te leven. Hij vertrekt naar Amerika, op zoek naar antwoorden.Waarom laten  mensen het eigenlijk tot extreem overgewicht laten komen? Hij ontmoet Phil die absoluut geen zin heeft in juicefasten maar even later toch omslaat. Samen gaan zij een helse uitdaging aan! Een leuke, interessante documentaire over twee gezellige en gemotiveerde mannen die de strijd met hun eigen lichaam aangaan.

Veel kijkplezier bij deze Netflix documentaires!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste vega nieuwtjes, nieuwe vega-vriendelijke Netflix documentaires en inspiratie? Meld je dan snel aan voor de Viva Las Vega's nieuwsbrief!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...