Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

8 geweldige vegan stekjes om uit eten te gaan!

17-03-2016

Dat je als veganist niet meer uit eten kunt, is natuurlijk een beetje achterhaald. ;) Maar als jij toch nog overtuigd moet worden, of gewoon graag wilt weten waar je naar toe kunt… Lees dan snel verder en ontdek de leukste, gezelligste en lekkerste vegan hotspots!

 

1. Crudo (Nijmegen)

crudo-header

Deze fantastische tent is 100% veganistisch en 100% rauw! En dat is lekker, bewust en gezond! Je kunt er terecht voor een smoothie, pizza, gebakje en nog veel meer. Als je ooit in Nijmegen bent, is dit voor jou de place to be!

Foto: Awkward Duckling

 

2. Gare du Nord (Rotterdam)

IMG_00201-1050x700

Dit restaurant is niet alleen helemaal plantaardig, maar ook nog eens helemaal biologisch! Dat noemen wij nog eens duurzaam genieten! En niet alleen tijdens het diner, maar ook tijdens de lunch. Als je naar Rotterdam gaat kun je deze bestemming niet overslaan!

Foto: Glow

 

3. DopHert (Amsterdam)

58a9509333a65128_660x495

Dit was de eerste echte vegan ontbijt- en lunchroom in Amsterdam en tot op de dag van vandaag nog een heuze aanwinst voor de stad! Ga voor een salade, een hartige tosti of sandwich of zelfs een lekker gebakje… Het kan er allemaal!

Foto: BeBio

 

4. De Vegetarische Snackbar (Den Haag)

snackbar

Iets minder gezond, maar wel nog ecologisch verantwoord smullen? Dat kan hier met gemak! Veel van de opties zijn plantaardig, zelfs het brood en de sausjes. En ze hebben meer dan frietjes en snacks, ook voor een plantaardige milkshake en ijsje zit je hier aan het goede adres!

Foto: Haagsallerlei

 

5. Oproer (Utrecht)

Oproer-3-1024x768

Niet alleen een restaurant, maar ook nog eens een brouwerij en bar… Een volledig nieuw concept, perfect uitgewerkt. Kom voor de heerlijke speciaalbiertjes, de burger of de döner en laat je verrassen door hoe goed alle plantaardige smaken samengaan. Een must-visit voor als je in Utrecht bent!

Foto: Bier en Appelsap

 

6. HAP (Den Bosch)

hap2

Dé fair en vegan lunchroom van deze stad. Kom hier voor (h)eerlijke steekproducten in de vorm van een stevige sandwich of een zoete cupcake. Liever gluten- of suikervrij? Laat het ze weten en ook dat is geen probleem! Tijdens het winkelen in Den Bosch moet je echt hier pauzeren met een kop thee of koffie en wat lekkers!

Foto: HAP

 

7. Theekamer PIEN (Breda)

bredapien1

PIEN staat voor Pure In Eating Nature en hier kun je terecht voor allerlei biologisch en plantaardig eten. Taarten, salades, soepen, borrelhapjes, diner of brunch… Deze plek heeft bijna alles wat je vegan hartje (maagje) zich begeert. Daarnaast organiseren ze ook nog eens af en toe een workshop. De moeite waard dus!

Foto: De Groene Meisjes

 

8. ANAT (Groningen)

 Anat-logo      

Een ware pionier in deze stad. Deze plantaardige lunchroom is namelijk meer dan alleen een leuk plekje om iets te eten (met bijna elke dag iets anders op het menu!). Er is ook nog eens een shop, er zijn workshops én je kunt er terecht voor een voedingsconsult. Maar laten we eerlijk zijn, je gaat er waarschijnlijk toch heen om te eten… ;) En dat zal je niet teleurstellen!

Foto: Not So Stuffy

 

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...