Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

De 7 lekkerste Sinterklaas-lekkernijen!

02-12-2015

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mij schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje! Toch? De pepernoten liggen alweer 3 maanden in de schappen, dan hoef jij je niet schuldig te voelen als je ze een keertje op pakjesavond eet. Artistieke kunstwerken maken, AKA surprises, simpele gedichtjes schrijven inclusief total-nonsense rijmpjes, bergen met kadootjes uitpakken (of kopen, helaas), Sinterklaas blijft een en al gezelligheid! Of doe lekker normaal en eet een kruidnoot, dan doe je al gek genoeg. 

Weet jij niet wat je in je prachtige surprise voor snoep moet verstoppen? Wij hebben de 7 lekkerste even voor je op een rijtje gezet!

 

1. Echte sinterklaaschocolade! Puur, melk en wit!

vegan-rijstsiroop-suikervrije-sinterklaa

 

 

 

 

 

 

 

Niemand zal door hebben dat het geen 'echte' melkchocolade is! En besides, ze zien er toch gewoon heel erg fancy uit? Misschien niet helemaal geschikt om in de surprise te stoppen vanwege smeltrisico's, maar opeten is zeker een aanrader. Je kan ze hier bestellen!

 

2. Chocoladeletter met jouw eigen letter!

AHI_434d50323234393439_1_LowRes_JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit wisten jullie hoogstwaarschijnlijk al... Snoeperds dat we allemaal zijn! Maar hij kan niet natuurlijk niet ontbreken in het ultieme sinterklaas-snoep-festijn-lijstje. De pure chocoladeletter van de AH! Gaat nooit vervelen in de schoen. Gewoon nooit. 

 

3. Kikkers en muisjes om op te eten!

155621ZK-1_360x360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze kikkers en muisjes kan je gewoon opeten! En ze zijn nog lekker ook. Dit keer geen muisjes op beschuit maar gewoon muisjes op pakjesavond. Wij worden er in ieder geval net zo blij van! En ze zijn gewoon bij de Jumbo te vinden, makkelijk hè?

 

4. Geen gewone kruidnoten... Chocolade kruidnoten!

321639

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze chocolade kruidnoten van de Plus zijn werkelijk heeeeeeeemels! Hier moeten we wel GewoonVegan even speciaal voor bedanken, deze goude tip is van dit pareltje van een site afkomstig. Voor ons geen gewone pepernoten meer, alles met chocola. Alles. Met. Chocola. 

 

5. Taai-taai popjes! The real gingerbreadman. 

Billy's farm taai taai

 

 

 

 

 

 

 

 

The gingerbreadman. Just don't touch the buttons, not ever the buttons! Gelukkig hoeven we ons over deze niet-uit-Shrek-afkomstige gingerbreadman niet schuldig te voelen. Lekker kruidig, lekker taai. Zoals taai-taai hoort te zijn. Lekker bij de EkoPlaza. Smakelijk!

 

6. Marsepein aardappeltjes!

AHI_434d50313234303535_1_LowRes_JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marsepein! Oh, marsepein. Van mij mag je er het hele jaar wel zijn. Geen zak te groot, nooit krijgen we genoeg van marsepein! En gewoon lekker te krijgen bij de Albert Heijn.

 

7. Zelf-gemaakte gevulde speculaas. Lekkerder kan niet. 

NOV_30_ZAT_BAK_Glutenvrije-Gevulde-Speculaas-730x450

 

 

 

 

 

 

 

En voor degene onder ons die lekker de handjes uit de mouwen willen steken: huisgemaakte, plantaardig, gevulde speculoos! Niet alleen heel lekker, maar ook ontzettend leuk om te maken! Tip: maak lekker über-extraveel van het spijs, het is zo ontzettend lekker en je kan het nog voor veel meer dingen gebruiken. Een lekker spijsbrood als voorproefje van de kerstdagen die er dan alweer aan zitten te komen? 

 

BONUS: mandarijntjes!

greefa

 

 

 

 

 

 

 

Mandarijntjes! De ultieme, gezonde, Sinterklaas-snack. Deze mogen gewoon niet ontbreken. Na al dat snoepen kunnen we ook wel een lekker stukje fruit gebruiken. En zo'n oranje bolletje kleurt natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk in die schaal tussen al die pepernoten!

 

Aan alle lieve lezers: een hele fijne Sinterklaas toegewenst!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...