Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Appelmoes: 6 dingen die je nog niet wist

25-11-2016

Met appels kun je de lekkerste dingen maken, zoals appelmoes. Lekker bij frites met een vegaburger. Maar wat kun je er nog meer mee doen? We geven je een aantal tips.

1. Appelmoes is een goede vervanger van ei in bakrecepten.

1 ei vervang je dan door 50 gram appelmoes. Het zorgt voor een stevige structuur en geeft een lekkere zoete smaak. Op zoek naar nog meer ei-vervangers? Lees hier op onze website wat je allemaal kunt gebruiken voor de beste ei-vrije baksels!
Appelmoes - eivervanger
 

2. Appelmoes is ook een goede vervanger van boter in bakrecepten.

Vervang de boter door een gelijke hoeveelheid van het appelmengsel. Wil je meer weten over plantaardig bakken? Kijk dan hier  even op de website van de VeggieChallenge. shutterstock_88352614-O  

3. Gerechten kun je stoven in appelmoes, zo krijgt je gerecht een lekkere zoete smaak.

Bijvoorbeeld zoete aardappels gestooft in appelmoes, smaakt goed bij een pittige groentencurry.

index

4. Appelmoes is samen met tahin een lekkere dip bij vers fruit.

Neem hiervoor 1/2 cup appelmoes en 1/4 cup tahin. Voeg twee eetlepels water toe als je de dip wat dunner wilt maken. Heerlijk als ontbijt! tahin  

5. Appelmoes kan banaan vervangen in bakrecepten.

In veel healty recepten zit banaan. Houd je niet van banaan of heb je een allergie? Vervang de banaan dan door de appelspijs. Omdat appelmoes iets natter is, heb je wat minder nodig dan als je banaan zou gebruiken. Eventueel kan je een of twee dadels toevoegen om het wat zoeter te maken. Is het toch te nat? Voeg dan wat tapiocameel of arrowrootpoeder toe.

banana  

6. De lekkerste appelmoes maak je zelf.

Ingrediënten: 1 kg appels, 1 citroen, 100 ml water, 1 el suiker, 1 tl kaneel. Schil de appels en snijd ze in stukken. Doe de stukjes appel, samen met het water, 1 el citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan. Laat het mengsel 15 minuten zachtjes koken en roer er af en toe doorheen. Voor een gladde moes pureer je het mengsel met een staafmixer.

appelmoes

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...