Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Waarom avocado gezond en onmisbaar vegan food is!

30-08-2017

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van de avocado, de powervrucht bij uitstek! Maar is de avocado gezond? En wat kun je er allemaal mee? Lees hier onze tips over de veelzijdige manieren waarop je avocado kunt gebruiken en waarom de avocado zo gezond is.

Avocado gezond

We kennen de avocado allemaal uit zijn hoofdrol in de guacamole. Maar een avocado is veelzijdiger dan dat! Smeer het met de lunch een broodje met verse sla en tomaat. Het is ook lekker om er nog wat zwarte sesamzaadjes over te strooien. Met zo'n heerlijke powerlunch kan je er weer tegenaan, geen lunchdip! Avocado zit vol met goede vetten en vezels en zorgt daarom voor een verzadigd gevoel. In de avond kan je guacamole in een wrap rollen met bonen, groenten en salsa of als dressing over een salade met spinazie, rode paprika, pistachenootjes en zongedroogde tomaatjes.

Maar er is nog veel meer mogelijk met onze ster. Zo kun je ook soep maken met avocado. Bijvoorbeeld in combinatie met courgette of broccoli. Wat ook erg lekker is: romige avocado pasta. Wist je dat je ook chocolademousse kan maken van avocado? Ja echt waar! Ben je al geïnspireerd geraakt? In onze receptendatabase vind je nog veel meer heerlijke recepten met avocado in de hoofd- of bijrol.

Naast voedzaam voor de maag is de avocado ook voedzaam voor de huid. Prak een halve avocado met een eetlepel zonnebloemolie en smeer dit op je gezicht. Tien minuten laten zitten en afspoelen met lauw water. Resultaat? Een zachte en gevoede huid.

Avocado gezond

Voedzaam, goed voor de huid en als bonus ook nog heel gezond. Dat komt omdat avocado vol zit met gezonde vetten die gunstig zijn voor je cholesterol en hart- en bloedvaten. Ook is de avocado rijk aan mineralen. Vooral aan kalium. Dit is belangrijk voor het handhaven van een gezonde bloeddruk. Verder is er ook volop vitamine C en E te vinden in een avocado. Goed voor je weerstand. Een ontzettend veelzijdige en gezonde vrucht, ideaal voor plantaardige gerechtjes. Kort gezegd dus is de avocado gezond en daarom onmisbaar vegan food!

Wil je je weten nog meer toepassingen van de avocado ontdekken? Je vind ze hier. Op de website van de VeggieChallenge zijn bovendien nog vele recepten met avocado te vinden, zoals deze heerlijke en romige avocadosoep.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...