Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Bakken met Amerikaanse maten

28-05-2015

Veel recepten vind je in Amerikaanse kookboeken en op Pinterest.  Super natuurlijk, de enorme keuze, maar het gebruik van cups in plaats van gram of milliliter is toch wel even wennen!  Hoe pak je dit nu het beste aan? Cups In Amerika en andere Engelstalige landen wordt vaak gemeten met behulp van volume, in plaats van met gewicht. Als je er over nadenkt is het zo gek nog niet, want wij meten water en andere vloeistoffen ook met behulp van volume! Onze inhoudsmeter bestaat uit een maatbeker, in Amerika gebruiken ze cups. Als je van plan bent om veel gebruik te maken van Engelse kookboeken of recepten op internet is het aan te raden om cups te kopen. Deze worden meestal verkocht in een setje met ¼ cup, 1/3 cup, ½ cup en 1 cup bij elkaar. Dit is te koop in kookwinkels, Dille en Kamille en online, maar ook bij de grote Albert Heijn, HEMA, V&D, de Bijenkorf en soortgelijke warenhuizen. Je kunt dus ook met behulp van de maatbeker de hoeveelheden uitgedrukt in cups afmeten. Eén cup staat ongeveer gelijk aan 250 milliliter. Dit geldt dus niet alleen voor vloeistoffen, maar ook voor bijvoorbeeld meel en suiker. Theelepels en teaspoons Je weet nu hoe je met cups moet koken, maar hoe zit het eigenlijk met kleinere hoeveelheden? Net als in Nederland wordt er in Engelse recepten regelmatig gebruik gemaakt van theelepels en eetlepels. Let hierbij op dat onze lepels over het algemeen een stuk kleiner zijn dan de maten die in deze recepten worden bedoeld! Om het jezelf makkelijk te maken, kun je setjes kopen met ¼ teaspoon, ½ teaspoon, 1 teaspoon en een tablespoon, zodat je zeker weet dat je de goede hoeveelheid te pakken hebt. Wil je toch liever je weegschaal gebruiken, of kom je in aanraking met andere bijzondere meeteenheden, dan kan je via deze site het omzetten in de door jouw gebruikte eenheid.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...