Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Bekende veganisten over heel de wereld

12-09-2017

Starten met een veganistisch dieet wordt steeds makkelijker. Er zijn steeds meer mensen die overstappen op een plantaardig dieet. Ook steeds meer producten in de supermarkt zijn ook volledig vegan. Als gevolg zijn er inmiddels ook aardig wat beroemdheden met een veganistisch dieet te vinden. In dit artikel zetten we een aantal bekende veganisten op een rijtje.

Wereldwijd bekende veganisten

Albert Einstein Sociale situaties - Einstein - image

Albert Einstein, de grondlegger van de moderne natuurkunde, was vegetariër. Hoewel hij dus geen veganist was, realiseerde hij zich als één van de eerste dat alle levende wezens omarmt moeten worden. Bovendien besefte hij dat een leven zonder vlees onze kans om op deze aarde te overleven zou vergroten:

"Nothing will benefit human health and increase chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet. Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty." - Albert Einstein Bron:http://www.viva.org.uk/what-we-do/celebrity-supporters/albert-einstein

Brad Pitt

Deze wereldberoemde acteur, producent en veelvoudig award winnaar is al jaren een dierenactivist. Brad Pitt is dan ook al een lange tijd vegan en door zijn beroemdheid heeft hij al veel van zijn fans geïnspireerd hem daarin te volgen. Hij gelooft oprecht dat plantaardig eten de juiste stap is om onze planeet te redden. Het dierenleed en de broeikasgassen die vrijkomen door het eten van vlees en andere dierlijke producten zijn voor hem de belangrijkste redenen om volledig plantaardig te eten en hij voelt zich er erg comfortabel bij.

Peter Dinklage

Bekende veganisten - Peter Dinklage

Over bekende veganisten gesproken. Peter Dinklage is momenteel het meest bekend van zijn rol als Tyrion Lannister in Game of Thrones. Na vijftien jaar als vegetariër te hebben geleefd is hij sinds kort overgestapt naar een volledig veganistisch dieet. Hij is het gezicht van dierenrechtenorganisaties Farm Sanctuary en Peta, en hij is ambassadeur van Cruelty Free International. Daarnaast is hij voorlichter van Farm Sanctuary’s Walk for Farm Animals, en probeert hij iedereen aan te sporen om veganistisch te gaan leven. Peter Dinklage is ook bekend vanwege het weigeren van het eten van vlees tijdens filmopnames. Hierin wordt zijn vlees dus vervangen door tofu.

Miley Cyrus

Bekende veganisten - Miley Cyrus

Een jaar nadat Miley Cyrus overstapte naar een vegan dieet liet ze dit ook aan de wereld weten. Ze was toen klaar om aan als een voorbeeld te dienen voor anderen. Na de dood van haar geliefde hond Floyd stopte ze direct met het eten van dierlijke producten. Sindsdien staat haar Instagramaccount vol met avocado's. Miley was al bekend vanwege haar inzet voor de LHBT gemeenschap en het oprichten van de Happy Hippie Foundation om de problemen die mensen in deze gemeenschappen hebben onder de aandacht te brengen. Vanwege het aanvechten van ongelijkheden in onze samenleving is het dan ook geen verrassing dat ze zich nu hard maakt voor de rechten van dieren.

Ariana Grande

Bekende veganisten - Ariana Grande

Volgens de Amerikaanse zangeres maakt een plantaardig dieet je niet alleen gelukkiger, het maakt je ook gezonder en verlengt daarmee je levensduur. Toch is haar gezondheid niet de belangrijkste reden voor haar veganistische dieet. Het is haar voornamelijk te doen om de dieren. Ze zegt namelijk meer van dieren te houden dan van de meeste mensen. Door veganist te zijn bespaart ze dan ook een hoop dierenleed.

Moby

Bekende veganisten - Moby

Deze singer song writer is veganist sinds 1987 en daardoor eigenlijk de nummer 1 van bekende veganisten. Hij promoot het veganisme al jaren door middel van zijn muziek, maar ook met de oprichting van meerdere vegan restaurants. In 2002 opende hij zijn eerste veganistische café en in 2015 opende hij L.A.'s Little Pine, een fijn veganistisch restaurant, waarvan alle opbrengsten naar dierenwelzijnsorganisaties gaat.

Als aan hem gevraagd wordt waarom hij veganist is geworden vergelijkt hij het met naar een chiropractor gaan, maar dan voor zijn hersenen. Als je naar de chiropractor gaat en ze je rug herstellen wordt je ineens duidelijk dat dingen verbonden zijn waarvan je nog nooit doorhad dat ze verbonden waren. Dit geldt volgens hem ook voor het eten van dieren. Opgroeiende als de meeste mensen, hield hij van dieren, maar tegelijkertijd at hij met plezier ook dieren. Hij zag echter nooit de tegenstrijdigheid hierin. Totdat hij in 1984 een kat voerde die hij had gered. De naam van de kat was Tucker en plotseling besefte Moby dat het beestje met zijn twee ogen en een centraal zenuwstelsel een rijk emotioneel leven leidde en dat eigenlijk elk dier met twee ogen en een centraal zenuwstelsel een rijk emotioneel leven leidt. Op dat moment realiseerde hij zich dat hij niet verantwoordelijk wilde zijn voor het lijden van welk dier dan ook.

Josje

Bekende veganisten - Josje Huisman

Ook in Nederland zijn er natuurlijk bekende veganisten. Na het kijken van een documentaire over de invloed van de veeteelt op onze maatschappij was de stap om vegan te worden voor Josje Huisman niet moeilijk. Dat we miljoenen hectare soja verbouwen om ons vee te voeden, terwijl in Afrika mensen verhongeren is voor haar onbegrijpelijk. Dat onze veeteelt ook zo bijdraagt van de opwarming van aarde is voor haar net zo belangrijk om geen dierlijke producten meer te eten. Ook aan het misbruik dat dat van dieren gemaakt wordt voor onze onze lusten wil ze niet bijdragen. Vegetariër worden was voor haar dan ook niet genoeg toen ze besefte dat de zuivelindustrie net zo'n slechte invloed heeft op dierenwelzijn en klimaatverandering als de vleesindustrie.

Milouska Meulens

Milouska Meulens is een bekende Nederlandse radio- en televisiepresentatrice, die vooral bekend is door het presenteren van het Jeugdjournaal, Groene Vogels en Groenlicht. Ze heeft als veganist een hart voor groen en mede door haar zwangerschap wil ze zich graag inzetten voor een duurzamere samenleving. Ze wil er alles aan doen om de planeet te beschermen en de wereld niet nog verder te vervuilen. Het leven als veganist pas daar dan ook perfect bij.

Durf jij net als deze beroemdheden de uitdaging aan. Start met de VeggieChallenge en dankzij dagelijkse tips en recepten wordt jou start als vegan een stuk makkelijker.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...