Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Een betere vega ambassadeur dankzij de CEVA-training Nederland

20-06-2018

Op 2 en 3 juni vond op de prachtige locatie 'In de Ruimte' aan de Oude Gracht in Utrecht de CEVA-training Nederland plaatst. CEVA staat voor Centre for Effective Vegan Advocacy en in een spoedcursus van twee hele dagen gidsten Dr. Melanie Joy en Tobias Leenaert de deelnemers door de basisprincipes van ‘effective advocacy’, met de focus op vegan outreach. In deze fantastische leerzame communicatietraining leerden we onder andere over dieren & mensen helpen, zinvolle tijdsbesteding, het nut van flexitariërs, effectief luisteren, en effectief discussiëren met compassie, nieuwsgierigheid en moed. Met andere woorden; je leert hoe je een inspirerende ambassadeur voor de dieren, het milieu en gezondheid kunt worden. 

 

Tobias Leenaert begon de training met een workshop over hoe jij in je leven keuzes kunt maken die verschil maken voor dieren en hun welzijn. De rest van deze eerste dag vol workshops was het met name Dr. Melanie Joy die ons leerde over effectief communiceren, luisteren en discussiëren en hoe we dit kunnen inzetten bij het pleiten voor veganisme. Aan het einde van deze mooie dag gingen veel van de deelnemers nog gezellig gezamenlijk uit eten, verspreid over de veganistische restaurantjes die Utrecht te bieden heeft. 

Op dag twee was voornamelijk Tobias Leenaert aan het woord. Hij lichtte de effectieve en pragmatische manieren toe, waarmee we veganisme kunnen promoten. Effectieve en niet-effectieve communicatie stylen en argumenten voor veganisme werden besproken om tot nieuwe inzichten te komen in de aanpak voor pragmatische 'vegan outreach'.

Melanie Joy sloot de CEVA-training af met een workshop over ' Duurzaam Activisme' door in te gaan op hoe jij als activist bijvoorbeeld burn-out klachten kunt voorkomen. Ze legde hierin uit hoe hoe we de symptomen van stress kunnen herkennen, evenals manieren om in contact te komen in onszelf en anderen en zo kans op een burn-out te verkleinen en juist onze veerkracht en impact te vergroten.

 

Geschreven door: Nicoll Peracha

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...