Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

BN’ers leven op dankzij vegetarisch eten

10-10-2014

Zes BN’ers gingen de uitdaging aan om twee weken vegetarisch te eten. De eerste week zit er al weer bijna op. De ervaringen van de BN’ers zijn opmerkelijk: geen geworstel met oude gewoontes maar een gevoel van bevrijding. "Ik ervaar mijn eerste vega-week als een feest. Ik ga met een lichtere tred over de aarde en eet met even veel smaak als aandacht."Johan van de Gronden, directeur WNF ‘Ik vind het heerlijk en mijn echtgenoot ook! Het is zelfs een soort verademing om al die dode beesten niet in je lijf te hebben. Voel me veel schoner ook. Nu al! En het kost me eigenlijk geen moeite, er is zoveel lekkers: pompoensoep met speltbrood en dragonboter, bloemkoolsalade, falafel met pittige paprikasaus, tomatenpasta met rucola, nachosschotel. We houden ons dus verre van tempéblokken etc. Die ontnemen ons echt iedere vorm tot vegetarisch initiatief. Brrrr! We missen vlees noch vis. ‘ Anita Witzier. Naast Anita Witzier en Johan van de Gronden doen ook Eddy Terstall (filmmaker), Nilgün Yerli (schrijfster en actrice) en Sytske van der Ster (actrice en zangeres) aan de uitdaging mee. Op de valreep sloot ook Sanne Wallis de Vries zich aan. De BN’ers eten twee weken vegetarisch om de groeiende belangstelling voor vegetarisch eten een duwtje in de rug willen geven. Er is nauwelijks een persoonlijke  keuze denkbaar die meer invloed heeft op mens, dier en milieu dan de keuze voor een  (meer) vegetarische voedingswijze. Anita Witzier is met deze vegetarische uitdaging niet aan haar proefstuk toe. In mei 2013 ging ze al een maand vega met de VeggieChallenge. Aan keuze zullen de BN-ers de komende twee weken in ieder geval geen gebrek hebben, want van 6 tot 16 oktober vindt in heel Nederland de Vegetarische Restaurantweek plaats. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek serveren bijna honderd restaurants een speciaal voor de week gecreëerd menu voor de vaste prijs van 27,50 (45 euro in het hoog segment). Bron: Persbericht Vegetariërsbond

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...