Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Candybars zelf namaken: van vegan Snicker tot vegan Lion

15-09-2018

Hoewel gezond eten heel gelukkig maakt, doet af en toe zondigen dit misschien nog wel meer. Toch hoef je niet helemaal van jouw gezonde veganistische levensstijl af te wijken, als je soms terugverlangt naar die heerlijke oude vertrouwde candybars zoals Snickers, Lion en Twix. Overal op het internet staan heerlijke recepten om de candybars veganistisch zelf thuis na te maken. De smaken herinneren je onbetwist aan de originele repen, en misschien zijn ze stiekems zelfs een beetje lekkerder. Hieronder hebben wij de beste recepten verzameld. Een groot deel van de recepten claimt ook nog eens gezond(er) te zijn. Dus niks houdt je nu nog tegen om de au-bain-marie-pan uit de kast te pakken en de hele keuken onder de chocolade te smeren.

 

Zelf vegan Snickers maken 

Laten we beginnen met de veganistische versie van Snickers. De karamellaag, de zoute smaak van pinda en dan het krokante omhulsel van chocolade, iedereen mist die 'stevige trek stiller' wel eens. Daarom zijn er veel verschillende recepten in de omloop voor Snickers (en Snickertaarten voor de echte indulger). Wij kozen deze versie van Bedrock omdat deze nog net iets gezonder is door de afwezigheid van geraffineerde suiker en ook nog eens prachtig is om naar te kijken.

 

Zelf vegan Bounty maken 

De bounty is toch wel een favoriete candybar van velen die helaas niet vegan is. Maar niet langer getreurd! Dit recept vonden van de Groene Meisjes is misschien net iets moeilijker dan het recept laat doen lijken, maar de smaaksensatie is deze moeite meer dan waard. Naar onze mening staat de smaak van deze bounty’s ver boven die van de kant-en-klare in de winkel!

Zelf vegan Twix maken 

Mis jij meer het krokante koekje dat te vinden is in de Twix? Dan is dit recept van Lisa Steltenpool  het recept voor jou. Deze versie is misschien niet zo gezond, maar een keertje zondigen kan geen kwaad. En de smaak van deze repen is de calorieën dan toch ook wel weer waard.

 

 

Zelf vegan Lion maken 

Ook de Lion hoort in dit rijtje thuis en over dit recept kun je niet anders dan enthousiast zijn. In eerste instantie lijkt deze reep behoorlijk moeilijk na te maken, maar het recept van Chickslovefood is übersimpel en ontzettend effectief in het nabootsen van de smaken. Eigenlijk stom dat we er zelf niet eerder op zijn gekomen, maar nu zijn wij dubbel zo blij dat de meiden van Chickslovefood dit recept met de wereld hebben willen delen!

Zelf vegan M&M's maken 

Last but not least, de M&M’s. Je zou kunnen zeggen dat deze eigenlijk niet in het rijtje thuishoort van candybars. Maar om te voorkomen dat er ooit nog een vegan filmavondje georganiseerd zou worden zonder M&M's, vonden wij het belangrijk genoeg om dit recept hier ook bij te zetten. Vegan M&M's zijn te maken met dit prachtige simpele recept van de Minimalist Baker, dat helaas gegarandeerd een kliederboel maakt van je keuken. Desondanks wordt dit recept bij ons een seizoensfavoriet voor alle regenachtige filmavonden die er aan gaan komen deze herfst! 

 

Free stock photo of food, wood, glass, table

Geschreven door: Robin Klaassen

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...