Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

De eerste vegetarische stad ter wereld

13-10-2014

Palitana

Palitana

Een stad waar het gebruik van dieren verboden is? Sinds kort bestaat het. Nieuwsagentschap Worldcrunch publiceerde deze week dat Palitana, een Indiase stad, de allereerste volledig vegetarische stad ter wereld is geworden. De stad telt 65.000 inwoners. Deze revolutionaire verandering in Palitana is te danken aan een actie van Jainistische monniken. Zij gingen in hongerstaking om de staat van Gujarat te overtuigen om het slachten van dieren uit hun stad te bannen. De hongerstaking was een succes en sinds deze week is het slachten van dieren en de verkoop van vlees en eieren verboden in de stad. Virat Sagar Maharaj, een Jainistische monnik, zegt, "Iedereen in deze wereld, of je nu een mens of een dier bent, heeft het recht gekregen om te leven." In India wonen ongeveer 5 miljoen mensen die Jainistisch leven en akkoord gaan met het verbod. Of Palitana écht de allereerste vegetarische stad is, is nog maar de vraag.  De heilige stad Pushkar, eveneens in India, heeft al jaren een verbod op niet-vegetarisch voedsel. En ook in Rishikesh is de consumptie van vlees, vis en eieren uit den boze. Wij vermoeden dat het nog wel even wachten zal zijn op de eerste Europese vegetarische stad. Wel reiken onze collega's van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme op 1 november de Vegan Awards uit. Dit jaar is de categorie 'meest vega-vriendelijke stad' toegevoegd aan de Awards. Welke Nederlandse stad heeft het beste vegan aanbod en de hoogste populatie planteneters? Tot eind oktober kan je hier je stem uitbrengen.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...