Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Gezonde havermoutpap

05-12-2017

Veel mensen beginnen de ochtend al dagelijks met een kom vol havermoutpap. Wat haver, een warme drank erbij, nog wat vruchten en noten toevoegen en de perfecte start van de dag is daar. Het zorgt voor een goed gevulde maag en doordat in de havermout belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer en zink zitten is het ook nog eens ontzettend gezond. Er zitten behoorlijk wat eiwit in, en dit helpt je het aan het verzadigde gevoel van een goed gevulde maag. De plantaardige voedselproducent Lima heeft onlangs drie nieuwe varianten glutenvrije havermoutpap gelanceerd. Wij van de VeggieChallenge mochten ze natuurlijk alvast even proberen.

Haver - Havermoutpap

Havermoutpap is dus erg gezond en dat brengt voordelen met zich mee. Zo verlaagd havermout het LDL cholesterol gehalte in het bloed, waardoor de kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind. Verantwoordelijk voor het verbeteren van het cholesterol is beta-glucan, wat in havermout in ruime mate aanwezig is. Het verlagen van het gehalte LDL cholesterol zorgt ervoor dat dit slechte cholesterol zich minder snel kan gaan afzetten in de binnenwanden van de slagaders. Daarnaast bevorderd beta-glucan wondgenezing en het helpt het om het glucoseniveau in het bloed te beheersen. Hierdoor draagt het bij aan de behandeling van diabetes en ziekteverschijnselen van deze ziekte. Verder geeft havermout in vergelijking met andere ontbijtgerechten, als brood, ontbijtgranen en cornflakes sneller en langer een verzadigd gevoel. Het zorgt ervoor dat de eetlust langere tijd wordt verminderd en je dus minder snel een ongezond tussendoortje zult gaan eten.

Ook de stof avenanthramide is in havermout ruimschoots aanwezig. Het zorgt voor sterkere bloedvaten en bevorderd het doorvoeren van zuurstof. Hiermee wordt de kans op het nauwer worden van onze slagaders als gevolg van slagaderverkalking verkleind, waarmee het risico op hart- of herseninfarct afneemt.

Ontbijten met havermoutpap raden we dan ook iedereen aan. Met de VeggieChallenge hebben we onlangs dus de Express Porridge ontbijtproducten van Lima getest. Dit bestaat uit drie varianten glutenvrije havermoutpap van volkoren haver, die rijk zijn aan gezonde voedingswaarden, zonder toevoeging van suikers.

 

Een makkelijk en evenwichtig ontbijt

Ook de havermout van Lima is erg snel klaar gemaakt.  Het enige dat je hoeft te doen is 70 tot 100 ml verwarmde drank toevoegen aan een portie van 35 gram. Wij vonden de Express Porridge producten van Lima heerlijk in combinatie met granendranken als rijstdrank, haverdrank of speltdrank. Met het toevoegen van wat van je favoriete noten of vruchten is je havermoutpapontbijt helemaal afgewerkt. De perfecte start van de dag en bovendien dus enorm gezond. Een portie Lima Express Porridge bevat namelijk al 35% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beta-glucanen.

Glutenvrije havermoutpap

Een ander voordeel is dat de ontbijtproducten van de Lima’s Express Porridge glutenvrij zijn. Haver is van zichzelf al glutenvrij, maar door wisselbouw, gedeeld  transport en het gebruik van dezelfde opslagruimtes wordt het gewas vaak besmet. Door de haver strikt gescheiden te houden van andere producten zorgt Lima dat dit niet gebeurd.

Kies maar

Lima’s ontbijtproducten van Express Porridge is in drie varianten verkrijgbaar.

Havermoutpap Lima Express Porridge
  • Express Porridge Omega 3: door de aanvulling met lijn-, sesam – en chiazaad is het een goede omega 3 bron en een goed begin van je dag. Dit maakt Express Porridge Omega 3 ook meteen een hele goede vervanger van vis.
  • Express Porridge Matcha Spirulina: een groene havermoutpap verrijkt met twee natuurlijke ingrediënten matcha en spirulina. Matcha is een groene thee uit Japan die rijk is aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Spirulina valt onder de blauw-groene algen en is een ware vitaminebom. Het bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Ook bevat spirulina omega 3 vetzuren en zit het vol met anti-oxidanten. Daarnaast is spirulina een volwaardige plantaardige eiwit-bron. Ontzettend gezond dus.
  • Express Porridge Superfruits: de naam doet het reeds vermoeden, deze variant is heerlijk verrijkt met gedroogde superfruits. De pap is voor 11 procent gevuld met witte moerbeien, veenbessen, goji bessen, zure kersen en blauwe bessen en bevat puur de suikers die voortkomen uit het fruit, dus zonder toegevoegde suikers.

Wil je meer weten over de producten van Lima. Kijk dan eens op www.limafood.com

Geschreven door: Nicoll Peracha

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...