Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Deze pretparken scoren het best (en het slechtst) bij vegans

18-08-2017

Het is zomer, wat betekent dat veel mensen de hort op gaan en een bezoekje afleggen aan de vele pretparken en andere attracties die Nederland te bieden heeft. Maar valt daar ook een beetje te lekker eten als je veganist bent? Viva Las Vega’s ging op onderzoek uit!
 

Hoe scoren de attracties?

Om het vegan aanbod in kaart te brengen gebruiken we een puntensysteem. Voor het aanbieden van verschillende typen vegan gerechten kunnen attracties een blaadje krijgen, met een maximum van 10 en een minimum van 0 blaadjes. De gemiddelde score is 3,5 blaadjes. De meeste attractieparken hebben dus helaas maar weinig aandacht voor plantaardig eten! De meest voorkomende vegan opties zijn friet, popcorn en slushies. Dat kan beter!

Meeste vegan opties

De Efteling scoort het beste met 7 blaadjes. Duinrell en Julianatoren delen de tweede plaats met een 6. Deze parken hebben speciale opties voor veganisten op hun menu staan zoals een couscoussalade (Efteling, Duinrell) of een groentekroket (Julianatoren).

Minste vegan opties

De vegan hel op aarde is Hellendoorn. Je kunt er alleen een patatje krijgen. Ons advies: neem zelf een potje Mayolijn mee, en een broodtrommeltje!

Vegan op aanvraag

Vaak kan het enorm helpen om even aan de keuken te vragen of ze voor jou een bestaand gerecht veganistisch kunnen maken. Bij Archeon bakken ze bijvoorbeeld met plezier een vegan pannenkoek op verzoek. En kudos voor Julianatoren: daar zijn alle poffertjes standaard vegan! Bij het bestellen van de bamischijf is het wel even opletten: alleen de allergeenvrije variant (wel beschikbaar, maar niet op de kaart) is vegan!

Wat kun je zelf doen?

Vragen helpt! De vraag naar vegetarische, vegan, melk- en eivrije menu-opties groeit enorm. Maar restaurants zullen daar alleen iets mee doen als ze weten dat die vraag er is. Laat dus weten dat je hier behoefte aan hebt, en vraag ze contact op te nemen met Viva Las Vega's. Wij bieden graag advies op maat en kunnen ze ook in contact brengen met leveranciers!

 

De informatie in deze ranking is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek gedurende de zomermaanden juni-juli 2017. Hierbij zijn telefonisch en via e-mail inlichtingen verkregen bij de attracties en is gebruik gemaakt van menukaarten en allergenenlijsten die online beschikbaar zijn. Uiteraard is het mogelijk dat het aanbod of de samenstelling van producten is veranderd na afloop van het onderzoek. Wil je 100% zeker zijn dat een gerecht vrij is van dierlijke ingrediënten, dan adviseren we je dit altijd nog eens na te vragen op het moment dat je bestelt.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...