Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

1600 dieren redden door geen vlees te eten

30-08-2017

Wilde je altijd al weten hoeveel dieren je spaart door vleesloos door het leven te gaan? Voor ons boek De vegarevolutie rekenden we het voor je uit. Iedereen kan dus gewoon 1600 dieren redden door ze niet meer te eten!

Dieren redden

Bij het redden van dieren denk je al snel aan de vleesindustrie en het stoppen van vlees eten. Toch hoort het doodmaken van dieren niet alleen bij deze industrie. Een vast onderdeel in de melk- en eierenindustrie is het doodmaken van dieren. Voor elke leghen wordt er bijvoorbeeld een haantje gedood. En de kalfjes van onze melkkoeien worden weer gebruikt opgevoed tot vleeskoe. Van een pijnloze dood is voor deze dieren vaak geen sprake. Dit geld ook voor de vissen, waarvoor een pijnloze dood eigenlijk onmogelijk is. Samen zouden we dus veel levens kunnen redden en leed kunnen besparen door niet alleen minder of geen vlees meer te eten, maar daarnaast ook bijvoorbeeld te stoppen met het consumeren van melk en eieren.

Hoeveel dieren red jij?

In de onderstaande afbeelding is te zien hoeveel dieren een gemiddelde Nederlander of Belg in zijn leven eet en hoeveel levens je dus kan redden door plantaardig te gaan eten. Met in het achterhoofd de kleine haantjes van de leghen en ook de bijvangst van onze vissers zijn dat er nog veel meer. Je kunt dus vrij eenvoudig uitrekenen hoeveel levens jij red door bijvoorbeeld 1, 2 of 7 dagen per week voor een vleesloze maaltijd te kiezen. Op de website van de VeggieChallenge zijn talloze plantaardige recepten en ook in het boek van de Vegarevolutie kun je hiervoor terecht.

Wil je meer weten? Word donateur van Viva Las Vega's en krijg het boek cadeau!

Dieren redden door geen vlees te eten

Nog meer voordelen

Naast het redden van dieren draag je door geen vlees te eten ook bij aan het klimaat. In deze artikel lees je bijvoorbeeld waarom je door plantaardig eten minder CO2 uitstoot en waarom je ervoor zorgt dat er minder voedsel wordt verspilt. Dus plantaardig eten is niet alleen 1600 dieren redden, maar ook nog goed voor het milieu en onze medemens!

Nog een voordeel: het is een stuk gezonder. Vlees en vis bevatten namelijk veel stoffen die slecht zijn voor je gezondheid. Door geen vlees te eten verklein je bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten. Vis bevat soms zware metalen en bovendien haal je de voedingstof die in vis zitten gemakkelijk uit andere voeding. Lees hier nog meer redenen waarom je beter geen vis kunt eten.

Heb je toch moeite om je stukje vlees of vis naast je te laten liggen? Probeer anders eens deze vlees- en visvervangers. Het redden van dierenlevens en het voorkomen van een hoop leed wordt dan misschien nog wel makkelijker.      

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...