Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

9 dos & don’ts op een date met een vegan

13-02-2016

Februari is weer aangebroken. De donkere dagen liggen wat achter ons. Het mag gezegd worden: het is eerder en langer licht, de vogels fluiten en… De liefde lonkt! 14 februari is het zover: Valentijnsdag. Natuurlijk zetten ook de planteneters graag hun tanden in ‘fresh meat’ om te daten. Een paar to-do- en vooral not-to-do-tips voor de gelukkigen die een vegan aan de haak (willen) slaan!


1. Dress to impress

Dat leren jasje staat je misschien mega sexy, maar dit is niet bepaald het kledingstuk waarmee je indruk gaat maken op jouw date. Dus laat het hangen en je zal er voor jouw vlam nog aantrekkelijker uitzien, echt waar.


2. Ga niet naar de dierentuin

Jouw crush is in voor een date: waar gaan jullie naar toe? Het bezoeken van een kinderboerderij, hondenshow of aquarium: no way! Tenzij een horrordate op jouw programma staat...


3. Als je gaat koken, wees dan niet afgezaagd

Je bent helemaal voorbereid: je bent naar de biowinkel gegaan en je hebt een mand vol tofu, tempeh en seitan ingeslagen. Dat is heel aardig van je, maar dat is alleen maar het begin. Als je echt indruk wilt maken, wees creatief en serveer rode bietenravioli met kruiden-cashewkaas.


4. Als jullie uit eten gaan, kies dan met zorg de locatie uit

Je bent een kluns in de keuken maar wilt toch liefdevol een maag vullen. Dat sjieke restaurant met uitzicht over het water is perfect en je ziet de romantische avond in je hoofd al uitspelen. Dat is prima, maar check wel de menukaart van te voren zodat jouw date niet alleen een bijgerecht kan bestellen. Oh, wat zal jij haar of hem blij maken!


5. Wees niet bang voor calorieën

Jouw crush mag dan wel een plantaardig dieet volgen, maar dit betekent niet dat er alleen maar sla wordt gegeten (dat dacht je stiekem he?). Vergeet het woord “dieet” en wees niet bang voor de calorieën want jouw date is gek op eten!


6. Eten delen is niet altijd een goed idee

We weten het, niets is romantischer en gezelliger dan jouw geliefde de lekkerste hapjes te voeren. Maar als jij de biefstuk of kreeft hebt besteld, is het beter als je dit niet doet.


7. Verpest het niet met het verkeerde cadeau

Een cadeautje krijgen is altijd leuk, het is immers Valentijnsdag. Maar als je voor een parfum gaat, wees er dan wel zeker van dat het niet op dieren is getest!


8. Begin niet over eiwitinname

Het is jouw eerste date met een vegan, dus natuurlijk heb je vragen over de ‘wilde’ plantaardige levensstijl. Jouw date zal blij zijn om je nieuwsgierigheid te bevredigen maar please, PLEASE, vraag ons niet waar we onze eiwitten vandaan halen!


9. Het is geen identiteit

Dat jij een omnivoor bent, betekent toch niet dat je alleen maar over vlees en kaas kan praten? Juist, het is maar een deel van jou en niet je gehele identiteit. Voor jouw date geldt hetzelfde, dus vraag ook naar andere interesses. Wedden dat jullie dezelfde sporten leuk vinden of een serieverslaving gemeen hebben?

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...