Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan pioniers in de Duurzame Jonge 100

20-06-2018

ProVeg Nederland is dit jaar opnieuw vertegenwoordigd in de Duurzame Jonge 100. En niet met één, maar met twee medewerkers in de top 100. Zowel ProVeg directeur en VeggieChallenge coach Veerle Vrindts als mede-oprichter en campagnecoördinator Pablo Moleman werden afgelopen week opgenomen in de lijst met duurzaamste jonge koplopers van Nederland. De jury noemde onder andere hun werk voor de VeggieChallenge en het helpen van bedrijven om het aanbod plantaardiger te maken, waaronder het succes met New York Pizza. 

Opvallend is ook dit jaar het aantal plantaardige initiatieven dat de lijst heeft gehaald. Zo staan ook Lisa Stel, het gezicht achter Lisa goes Vegan, en Christine Theunissen (senator Partij voor de Dieren) op de lijst. Maar liefst twee vegan ondernemers, Charlotte Vörding (Charly’s All is Fair) en Michael Luesink (Boon), sieren de lijst. Ook zeewierrevolutionair Toine Wilke (alias De Zeewierman) verdiende een plek met Seagreen, een initiatief om zeewier populairder te maken. 

Veerle Vrindts: “We zijn heel blij met onze plaats, maar vooral met het groeiende bewustzijn over plantaardig eten als duurzaamheidsthema. We gaan de grote duurzaamheidsvraagstukken niet kunnen oplossen zonder een transitie in ons eten. Het zijn vooral jongeren die dat door hebben en die de plantaardige kar trekken: een studie onder millennials liet zijn dat maar liefst 12% zichzelf beschrijft als vegetariër of veganist.”

In 2017 stond 'onze' Pablo Moleman al in de Duurzame Jonge 100 met de Met Zonder Ei-campagne van Viva Las Vega's (nu ProVeg). Drie jaar eerder werden Viva Las Vega’s directeur Veerle Vrindts en toenmalig bestuursvoorzitter Lisa Steltenpool onderscheiden in de Duurzame Jonge 100. Ook inspirerende vega(n)s zoals Natasha Kooiman (Smaackmakers), foodblogger Merel Wildschut (De Groene Meisjes) en Dophert-eigenaar Laura Estévez vielen eerder deze eer ten deel.

Lees hier het juryverslag over onze Duurzame Jonge 100 genomineerden:

Nominatie van Veerle Vrindts
Nominatie van Pablo Moleman

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...