Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Eerste cateraar stapt over op vegan mayonaise

12-07-2017

ISS Facility Services is in één van de door haar beheerde restaurants volledig overgegaan op het gebruik van ei-vrije mayonaise. Het is het eerste bedrijf in Nederland dat deze stap zet.

ISS besloot tot deze stap na een gesprek met Viva Las Vega's. Met de campagne Met Zonder Ei wil Viva Las Vega’s overbodige eieren uit de voedselketen halen, om zo de milieu-impact en het dierenwelzijn te verbeteren. De vervanging van mayonaise met ei door een plantaardig alternatief is hierin een eenvoudige eerste stap. Als gevolg van de campagne besloten frietketens als Smullers en Manneken Pis eerder al om ei-vrije mayonaise aan te gaan bieden.

Pablo Moleman, coördinator van de Met Zonder Ei campagne: “Medewerkers die in het restaurant eten zullen niet veel van de verandering merken. De mayo bij hun friet, door hun salades en op hun brood is net zo lekker en smeuïg als altijd. Het verschil zal wel merkbaar zijn voor de kippen in de eierindustrie en voor het milieu. Zo draagt vervanging van mayonaise bij aan vermindering van CO2 uitstoot van bedrijfsrestaurants. Daarom zijn wij ontzettend blij dat ISS als eerste in Nederland deze stap heeft genomen.”

In samenwerking met Viva Las Vega's worden door ISS verdere stappen onderzocht die kunnen leiden tot nog grotere besparingen.

Cateraars en restauranteigenaars die meer willen weten over vegan mayo kunnen mailen naar metzonderei@viva-las-vegas.nl

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...