Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Food100 2017: Vega is booming!

19-10-2017

De Food100, de lijst van  de meest invloedrijke voedselveranderaars van 2017 is bekend gemaakt. En de vegabeweging is goed vertegenwoordigd! Er staan maar liefst 14 inspirerende personen in de Food100 die een bijdrage leveren aan de vegarevolutie.  Wij zetten deze kanjers vandaag in het zonnetje!

Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance

De Green Protein Alliance is een samenwerkingsverband tussen partijen die de eiwittransitie willen versnellen. Het is de bedoeling dat de huidige samenleving voor haar eiwitvoorziening voornamelijk naar duurzame, plantaardige bronnen zal gebruiken. Een transitie naar meer plantaardige eiwitbronnen heeft namelijk zowel voordelen voor het milieu als voor de gezondheid van de mens. Het streven van de Green Protein Alliance is dat in 2025 50% van de eiwitconsumptie plantaardig is.
Food100 - Green Protein Alliance

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager

Toen Jaap vegetariër werd, miste hij de smaak van vlees en besloot hij dat hij vleesvervangers wilde ontwikkelen die qua smaak echt op vlees lijken. Dit is gelukt en inmiddels is de Vegetarische Slager een populair begrip in Nederland. Met het ruime assortiment vleesvervangers weet de Vegetarische Slagers verfente vleeseters te foppen en zijn vele flexitariërs blij dat zij voor een heerlijke vleesvervanger van de Vegetarische Slager kunnen kiezen.
Food100 - Vegetarische Slager

Edwin Streep van de Vegan Junk Food Bar

Edwin Streep is de oprichter van de Vegan Junk Food Bar, hét nieuwe begrip in de vega wereld. Er zijn maar liefst 2 filialen geopend in Amsterdam. Met zijn Vegan Junk Food Bar wil Edwin Streep laten zien hoe lekker veganistisch eten is, en dat je als veganist niets hoeft te missen. In de Vegan Junk Food Bar kun je dezelfde producten vinden die je ook in een normale snackbar zou bestellen, alleen nu volledig plantaardig. Wij zijn fan!
Food100 - Vegan Junk Food Bar

Gert Jan Gombert van Vivera

Sinds 1990 maakt Vivera heerlijke vleesvervangers, die inmiddels niet alleen in supermarkten maar ook in verschillende restaurantketens worden aangeboden. De vleesvervangers van Vivera bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer. De vleesvervangers worden gemaakt in de eigen Vivera fabriek. Steeds meer producten van Vivera zijn vegan, en vanaf volgend jaar zelfs allemaal!
Food100 - Vivera
 

Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger

Mark Kulsdom is oprichter van The Dutch Weed Burger. The Dutch Weed Burger is volledig plantaardig en het belangrijkste ingrediënt is zeewier. Zeewier is dé plantaardige eiwitbron van de toekomst. Sinds kort is de eerste Dutch Weed Burger Joint geopend in Amsterdam, de plek waar je plantaardige fastfood kunt eten met zeewier als hoofdingrediënt. Zeker iets om uit te proberen!
food100 - Dutch Weed Burger

Valerie Bos van Knakwortel

Heb je zin in plantaardige fastfood maar wil je ook genoeg groente eten? Probeer dan het broodje knakwortel, bedacht door Valerie Bos. Het broodje knakwortel is net als een broodje knakworst, maar dan 100% plantaardig én gezonder. Ideaal voor de lekkere trek!
Food100 - Knakwortel

Gijs van Maasakkers van Abbot Kinney's

Abbot Kinney's wil graag een bijdrage leveren aan een plantaardigere wereld, en maakt daarom heerlijke plantaardige alternatieven voor yoghurt en ijs. Zo laten zij zien dat plantaardige producten lekker en voedzaam zijn. De producten worden gemaakt van de allerbeste ingrediënten en zijn al verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Zweden.
Food100 - Abbot Kinney's

Isabel Boerdam van de hippe vegetariër

Sinds Isabel op haar 9e vegetariër werd is zij haar ontdekkingsreis begonnen naar een gezond en lekker vegetarisch voedingspatroon. In 2013 is zij haar blog 'De hippe vegetariër' gestart omdat zij wilde laten zien dat een vegetarisch eetpatroon helemaal niet saai is. Voor Isabel horen een vegetarisch eetpatroon en een gezond leven waarbij zij lekker in haar vel zit bij elkaar. Dit laat zij dan ook graag zien aan haar volgers. Ook heeft zij een boek uitgebracht, 'De hippe vegetariër', waarin nog meer recepten en tips over een vegetarische lifestyle te vinden zijn.
Food100 - Hippe Vegetariër

Susan Dullink van MesaVerde

Susan is 27 jaar en oprichtster van de mindful lifestyle blog MesaVerde. Daar deelt ze haar ervaringen en tips voor een leuker & lichter leven. Ze begon met bloggen over het paleo dieet, maar inmiddels eet ze zo veel mogelijk plantaardig. Op haar blog kun je terecht voor simpele en pure recepten, reistips en toffe boeken, verhalen over zelfliefde, duurzamer leven en minimalisme.
Food100 - Mesa Verde

Natascha Kooiman van Smaackmakers

Smaackmakers, opgericht door Natascha Kooiman, is een organisatie die zich richt op de versnelling van verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon. Het is de bedoeling dat de bevolking van Nederland meer plantaardig en minder dierlijke producten gaat eten. Dit wil Smaackmakers mogelijk maken door cateraars, horeca, onderwijs- en overheidsinstellingen en bedrijven met bedrijfskantines te inspireren en te adviseren naar duurzamere en gezondere catering.
Food100 - Smaackmakers

Pablo Moleman en Veerle Vrindts van Viva Las Vega's

Ook onze eigen oprichters Pablo Moleman en Veerle Vrindts staan allebei in de Food100. Met de stichting Viva Las Vega's maken zij plantaardig eten leuk, lekker en makkelijk voor iedereen. Viva Las Vega's zorgt ervoor dat het aanbod van plantaardige producten in supermarkten en restaurantketens vergroot wordt. Tevens worden mensen geïnspireerd om een maand lang vega te eten door middel van de VeggieChallenge. Wij zijn super trots dat Viva Las Vega's maar liefst 2x in de Food100 vermeld staat!
Food100 - VLV

Geschreven door: Jesse Van Elzelingen

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...