Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Gezond en vegetarisch lunchen

28-05-2015

In de ochtendspits heb je niet altijd evenveel tijd en zin om je lunch alvast te maken. Gelukkig maak je je lunch in een oogwenk plantaardig, zonder dat het veel moeite kost. In de supermarkt vind je heel wat plantaardig beleg. Denk aan tapenade, jam of aubergine en andersoortige spreads. Probeer ook eens je eigen spread te maken, dat kan heel makkelijk! Hummus bijvoorbeeld. Hummus? Traditionele hummus wordt gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta, te koop bij de biowinkel), olijfolie, knoflook, citroensap, komijn en peterselie. Maar wist je dat je nog veel meer kunt variëren? Doe bijvoorbeeld eens olijven, artisjokharten of zongedroogde tomaatjes door de hummus voor een Italiaans tintje. Voor een meer exotisch smaakje kun je denken aan limoen en verse koriander. Ook kan je creatief zijn met groenten. Bijvoorbeeld een lekkere avocado met kruiden op je brood. En verder kan je je collega's de ogen uitsteken met een lekkere fruit- of pastasalade. Inspiratie nodig? Kijk dan eens in de Veggie Lunchbox brochure van het EVA (Een belgische organisatie: Ethisch Verantwoord Alternatief). Op de wiki van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme vind je een overzicht van alle soorten plantaardig broodbeleg. Heb jij hét perfecte lunchrecept ontdekt? Upload een foto van jouw lunch op onze facebookpagina! Veggie on the go Toch nog geen tijd gehad om je lunch zelf te maken? In de kantine zit je meestal wel goed met soep. Check wel even of er groentebouillon gebruikt wordt en of ze de room eventueel kunnen weglaten. Ook maakt kantinepersoneel er vaak geen probleem van een speciaal broodje te maken met enkel groenten en bijvoorbeeld hummus. Anno 2015 heeft ook elke kantine een assortiment van salades, en in combinatie met een kop soep heb je zo een heerlijke en gezonde lunch. Eet smakelijk!  

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...