Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Goedkoop vegan eten on a budget

17-07-2017

Goedkoop vegan eten? Je dacht misschien dat plantaardig eten duur is. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn, hier volgen vier tips, waarmee je ook nog eens kosten kan besparen.

Koop in bulk!

Granen, bonen, noten, zaden en kruiden. Het zijn producten die je dagelijks gebruikt en die bovendien lang goed blijven. Heel voordelig om in bulk te kopen dus! De Turkse supermarkt en de toko zijn op dit gebied echt places to be. Ook groente en fruit kan goedkoop in bulk worden ingekocht.

Handig voor als je een groot gezin hebt, maar met de volgende tip is ook voor in je eentje ideaal!

Goedkoop vegan koken- bulk

Gebruik die vriezer!

Naast kopen in bulk, kan je ook koken in bulk.  Voor een hele week koken is niet alleen goedkoper, het is ook makkelijker. Eigenlijk kun je alles wat je maar wilt invriezen. Op deze manier kun je in bulk kopen, bereiden en vervolgens invriezen. Alleen verse groente en fruit zou ik je niet aanraden in te vriezen (tenzij je van slappe groente en fruitijsjes houdt). Lees zeker ook onze blog over mealpreppen

Goedkoop vegan eten- mealpreppen

Maak het zelf!

Je hoeft echt geen hele dagen in de keuken te staan om meer zelf te maken. Bovendien bespaar je een heleboel verpakkingsmateriaal wanneer je wat vaker de spatel in eigen hand neemt. Plantaardige vleesvervangers zijn aan de prijzige kant en lang niet altijd om over naar huis te schrijven. Veel lekkerder en goedkoper is het om eens zelf je burger te bakken. Deze spinazieburger is zeer budget vriendelijk (en erg lekker). Maar ook je hummus voor op brood en mueslirepen zijn makkelijk om zelf te maken en stukken goedkoper dan die uit de supermarkt. 

Goedkoop vegan eten- koken

Zoek uit waar producten het goedkoopste zijn!

Wel zo makkelijk: alles bij één supermarkt kopen. Maar hierdoor ben je vaak een stuk duurder uit. Van alle tips is dit de meest tijdrovende. Bij welke winkel is de pindakaas het goedkoopste? En hoeveel scheelt het om mijn paprika bij die andere supermarkt de kopen? Zodra je echter weet waar jouw veel gebruikte producten het goedkoopste zijn kun je hier één keer per week (of minder) heen om in te slaan. In dit handige overzicht kan je precies zijn welke vleesvervangers, visvervangers en zuivelalternatieven per supermarkt beschikbaar zijn. 

En last but not least let je natuurlijk ook op de aanbiedingen van de week. Vooral de sojamelk is interessant wanneer deze in de aanbieding is.

goedkoop-vegan-eten-supermarkt

Heb jij nog tips over budgetvriendelijk en goedkoop vegan eten?

Deel het zeker met andere beginnende veggies en vega's in de VeggieChallenge Facebookgroep.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...