Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Het geheim van havermout

28-08-2017

Havermout is een makkelijk en snel ontbijt. Maar na een tijdje kan het wat saai worden. Zo pimp je jouw havermoutpap!

Haver is een graan dat al vele eeuwen wordt gebruikt voor allerlei toepassingen. Voor brood en muesli, maar favoriet is toch wel havermoutpap. Het is heerlijk om ’s ochtends te beginnen met een lekkere warme kom havermout. Zo heb je de rest van de ochtend geen cravings meer naar snoep en koek. Want van een flinke kom havermout zit je behoorlijk lang vol! Dat komt onder andere doordat er zo veel vezels in zitten, die vullen je maag goed en zijn niet alleen goed voor je stoelgang maar ook voor je cholesterol. In havermout zitten verder belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer en zink. Bovendien zit er behoorlijk wat eiwit in, wat ook helpt om je lang een verzadigd gevoel te geven. Super gezond dus!

Havermout - haver

Hoe maak je havermout leuk?

Maar, na een tijdje, kan elke ochtend havermoutpap wel wat saai worden. Enkel sojamelk, zonder verdere toevoegingen. Tja, dat gaat dus vervelen. Neem eens een kijkje bij de ontbijtrecepten op de site van de VeggieChallenge. Er gaat een wereld voor je open. Alleen al het simpele idee om een ander soort plantaardige melk te gebruiken biedt ontzettend veel nieuwe smaken, maar het kan ook met alle soorten vruchtensap. Wil je meer weten over de verschillen tussen alle soorten plantaardige melk, lees dan ook 'Melkvervangers'.

Ook kun je bijna alle soorten fruit gebruiken om je havermout fris en fruitig mee te maken. Een meegekookte banaan past perfect bij de zachte structuur van de pap, maar als je voor de frisse toevoeging gaat kun je ook appel, aardbeien of limoen gebruiken. Verder kan het heerlijk zijn om specerijen toe te voegen. Wat dacht je van kaneel, nootmuskaat of kardemom? Of een combinatie van specerijen, zoals speculaaskruiden.

Havermout- havermoutpap

Experimenteren met overnight oats

Heb je ’s ochtends weinig tijd om uitgebreid havermout te koken? Je kan ook voor over-night oats gaan. Je zet dan ’s avonds een kom met havermout, plantaardige melk en eventuele toevoegingen in de koelkast en de volgende ochtend is je ontbijt meteen klaar om te eten! De havemout wordt namelijk lekker zacht terwijl jij aan het slapen bent. Als je er toch nog een warm ontbijt van wil maken kun je je over-night oats nog eventjes in de magnetron zetten.

Eet smakelijk!

 

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...