Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Het leukste uitje voor het Pinksterweekend

03-05-2016

zaterdag 14 / zondag 15 / maandag 16 mei 2016

Nog geen plannen dit Pinksterweekend? Van 14 tot en met 16 mei 2016 is de lente-editie van het Gare Du Nord Food Festival. In de drie dagen van het pinksterweekend wordt de tuin van het treinrestaurant Gare Du Nord in Rotterdam ingericht als festivalterrein met ruimte voor kookdemonstraties, foodtrucks, een Fair Trade markt, film, live muziek, sprekers, kookworkshops voor kinderen en meer. Alles plantaardig, maar ‘not just for vegans’. Viva Las Vega's is er ook bij en verwent alle bezoekers met een plantaardig cadeautje.

De lente begint plantaardig groen in de Rotterdamse Agniesebuurt tijdens het komende pinksterweekend, met het Gare du Nord Food Festival. In een grote festivaltent spreken experts en inspiratoren over plantaardig en duurzaam voedsel. Sterrenkoks en de chefkok van restaurant Gare de Nord zullen het publiek laten watertanden met hun kookdemonstraties. Om de tent heen bieden professionele foodtrucks hoogwaardige plantaardige producten. Aan de Zomerhofstraat wordt bovendien een complete markt ingericht met Fair Trade producten en plantaardige etenswaren die meteen mogen worden geproefd. Kinderen kunnen aan de slag met zaadjes planten en plantjes poten. Zij krijgen die met een kleine instructie mee naar huis, zodat zij thuis het groeiproces kunnen volgen en beleven. Ook kunnen zij zich inschrijven voor het volgen van één van de speciale kinderkookworkshops.

Prominente sprekers, film & muziek
Op dit moment wordt druk gewerkt aan een informatief programma van prominente sprekers waaronder Alex Cornelissen, Chief Executive Officer van Sea Shepherd, en Kees Duijvestein, emeritus hoogleraar “duurzame ontwikkeling in de gebouwde omgeving” TU Delft. Zij zullen hun licht laten schijnen over een duurzamere samenleving. Op zaterdagavond treedt de Rotterdamse zangeres Mingue op. Zij zal het publiek verrassen met hits van onder andere Kate Bush. Op zondagavond wordt de documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret vertoond met een inleiding van bioloog Dos Winkel. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan. Zo gaan informatie en entertainment hand in hand.

Plantaardig eten, beter voor iedereen
Dit festival wil laten zien hoe hip, leuk, lekker en makkelijk plantaardig eten kan zijn, zodat steeds meer mensen de keuze kunnen maken voor eerlijk en duurzaam voedsel. Want minder dierlijke producten gebruiken, is één van de makkelijkste en meest effectieve manieren om het milieu een handje te helpen. Als alle Nederlanders één dag per week geen vlees meer zouden eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald! Daarbij verklein je door plantaardig te eten de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziekten. Tot slot betekent minder vlees eten, minder dierenleed. 95% van de 450 miljoen Nederlandse varkens, runderen en kippen leeft in de bio-industrie en dat is, zacht gezegd, geen pretje. Wie de daad bij het woord wil voegen, kan zich tijdens het festival meteen inschrijven voor de VeggieChallenge om de plantaardige lifestyle 30 dagen uit te proberen. 

Netwerken en genieten
Naast informatie en entertainment wil het festival bestaande initiatieven bij elkaar brengen en een groot netwerk bouwen van bedrijven, organisaties en consumenten die de bewuste consumptie van minder dierlijke producten nastreven. Viva Las Vega's had eerder een belangrijke partner aan restaurant Gare de Nord tijdens de organisatie van het Viva Las Vega's kerstfestival. Toen kwamen ruim 4.000 bezoekers genieten van een plantaardige levensstijl. Stichting Viva Las Vega's voelt zich vereerd om als partner dit mooie festival te ondersteunen en de vegarevolutie te versnellen.

Daarom hebben we twee speciale acties voor bezoekers van Gare Du Nord Food Festival!

GDN1 GDN2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis drankje!

* verplicht veld

 

Wil je liever een compleet cadeaupakket met o.a. een vega kookboek, een unieke Dopper en een shoppingbag met vegan goodies?

Sluit je dan voor 16 mei aan als vriend van Viva Las Vega's en haal jouw cadeaupakket op tijdens het food festival! Klik hier om vrienden te worden met Viva Las Vega's.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...