Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Het voedings-ABC: Maar hoe kom je dan aan je eiwit?

28-05-2015

Vandaag het antwoord op de vraag die veel vleeseters bezighoudt: ''waar haal je als vegetariër of veganist je eiwitten vandaan?'' Sommige mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat het eten van dieren en hun producten de enige manier is om aan eiwit te komen. Gelukkig zijn er ook tal van plantaardige eiwitbronnen! Er is geen reden om je zorgen te maken over de hoeveelheid eiwit in veganistische voeding. Als je gevarieerd eet en voldoende calorieën binnenkrijgt, is het bijna onmogelijk om onvoldoende eiwit te eten. In een gemiddeld westers dieet zit veel meer eiwit dan een mens nodig heeft. Veganistische voeding bevat gemiddeld genomen weliswaar wat minder eiwit, maar dit is nog altijd ruim voldoende volgens de Nederlandse en internationale richtlijnen. Bronnen van eiwit zijn bijvoorbeeld volkoren granen (zoals volkoren brood, zilvervlies rijst, volkoren pasta en couscous, quinoa), noten en zaden, en alle soorten bonen en peulvruchten, zoals witte bonen, kidney bonen, kikkererwten of linzen. Peulvruchten zijn ideaal als je vegan eet, omdat je er oneindig mee kunt variëren! De sojaboon levert ook veel eiwit en er zijn vele producten van te koop zoals tofu en sojamelk, maar bijvoorbeeld ook tempeh.  

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...