Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Jumbo Vathorst onderscheiden voor eerste 100% vegan vriesschap

19-10-2017

De Jumbo in Amersfoort Vathorst opende als eerste mainstream supermarkt in Nederland een volledig veganistisch koel- en vriesschap. Dit leidde er snel toe dat andere supermarkten hetzelfde deden. De directeur ontvangt daarom vandaag een oorkonde uit handen van Stichting Viva Las Vega’s.

Eerste vegan vriesschap

Het nieuwe vegan vriesschap werd geplaatst door de internationale vegan distributeur Nextfoods. Het neemt een centrale plek in in de winkel en  biedt onder meer ruimte aan veganistisch roomijs, gebak, vlees- en kaasvervangers. Onder het nieuwe assortiment zijn veel merkproducten die voor het eerst in Nederlandse supermarkten te krijgen zijn, zoals producten van de populaire Amerikaanse merken Gardein, Daiya en Tofurky.

Snel groeiende trend

Veganistisch eten zit al jaren in de lift. Zo is het aantal nieuwe lanceringen van vleesvervangers in Europa in drie jaar tijd verdubbeld. Supermarkten zien sterke groei in zuivel- en vleesvervangers. Lanceringen met een vegan claim groeiden de afgelopen jaren wereldwijd met maar liefst 257%. “Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in diervrije opties, en supermarkten spelen daarop in. Het overweldigende succes van dit nieuwe koel- en vriesvak laat dat nog eens extra goed zien” licht Viva Las Vega’s directeur Veerle Vrindts toe. “Met het openen van een volledig veganistisch vriesschap neemt Jumbo Vathorst een voorloperspositie in, die andere supermarkten heeft geïnspireerd. Dat willen we met deze oorkonde belonen.”

Grote belangstelling in de retail

De aankondiging van het eerste vegan vriesschap door Viva Las Vega's, vorige maand, kon online direct op grote belangstelling rekenen. 21 andere supermarkten verkopen inmiddels ook vegan producten uit het assortiment van Nextfoods. Stichting Viva Las Vega's versnelt met haar platform Eiwitinnovatie en een community van ruim 30.000 vleesminderende consumenten deze marktverschuiving. Lees meer over eerdere successen van Viva Las Vega's.  

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...