Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Je kind veganistisch opvoeden kan gewoon

14-09-2017

Als je kinderen hebt, eten ze misschien wel met je VeggieChallenge mee. Hoe denk jij eigenlijk over je kind veganistisch opvoeden? En wat weet je van plantaardig eten en opgroeien? 

kind veganistisch opvoeden - vega baby - 600x340

Veel mensen kiezen er op latere leeftijd voor om minder of geen vlees, vis of zuivel te eten. Er zijn dus ook ouders bij die de keuze maken om volledig plantaardig te gaan eten. Dat is niet alleen voor henzelf een grote omslag, maar ook voor hun kinderen. Velen zullen worstelen met de vraag of ze hun kinderen ook plantaardig moeten ‘opvoeden’. Dit zal bij jonge kinderen makkelijker zijn dan bij pubers en jongvolwassenen, die een eigen mening hebben en daarnaast ook beïnvloed worden door hun vriendjes, vriendinnetjes en door reclame en andere media. Een pragmatische benadering is vaak prettig, maar toch ook met het gevoel dat iedereen de vrije keuze heeft om te leven zoals hij of zij wil. Meegeven wat de waarde is van onze natuur en dat we de plicht hebben er zorgvuldig mee om te gaan, is toch iets moois om je kinderen bij te brengen?

Vraag je jezelf af of je kind veganistisch opvoeden wel gezond is? In dit artikel lees je waarom vegetarisch en veganistisch eten gezond is voor alle leeftijden.

kind veganistisch opvoeden - 600x340

Vega koken met je kinderen

In het assortiment voor kinderen is echter niet veel plantaardige keuze. En daarbij is er ook nog eens een actieve promotie van dierlijk eten speciaal gericht op kinderen. Want hoe kun je als ‘saaie’ veganist nu opboksen tegen die leuke clown met zijn hamburgers waar alle ‘coole’ kinderen altijd met hun partijtjes naar toe gaan? Volwassenen denken al dat als je besluit plantaardig te eten je alleen selderij en tofu op je bord krijgt, dus moeten we bij coole kids extra ons best doen om te bewijzen dat alles wat zij lekker vinden ook zonder dat het dierlijke ingrediënten bevat lekker gemaakt kan worden. Gewoon door hun eigen ouders en zo vers als het maar kan. Toegegeven, het vergt wat werk, maar dan heb je ook wat. Chocoladetaart, veganaise, poffertjes, pizza enz. Het is allemaal in een handomdraai gemaakt met o.a. recepten van de VeggieChallenge.

Laat je kinderen meehelpen met het maken van hun favoriete eten en ze zullen het nog lekkerder vinden. Tijdens het koken kun je uitleggen waarom je geen gewone melk gebruikt, waarom je bepaalde ingrediënten niet en andere wel neemt of hoe je de natuur, de dieren en de mensen helpt door plantaardig te eten. Op een speelse manier kun je een eind komen en het is natuurlijk nog leuker als je ziet hoe enthousiast de kinderen worden en ze bijvoorbeeld hun vriendjes of vriendinnetjes ook deelgenoot willen maken. Vier binnenkort daarom eens een Prachtig Plantaardig Poffertjes Partijtje! vegetarisch en veganistisch eten gezond kinderenBron: aboikis / shutterstock.com

Facebook groep voor vega ouders

Wij van Viva Las Vega’s hebben een oudergroep op Facebook opgericht voor (toekomstige) vega(n) ouders. Ben jij een (bijna-) vega(n) ouder die graag in contact wil komen met andere vega(n) ouders? Wordt dan lid van onze groep Vega(n) ouders & kids.  

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...