Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Les in plantaardige voeding bij opleiding Food & Lifestyle

02-08-2017

De nieuwe opleiding Food & Lifestyle zal aandacht besteden aan vegetarische en veganistische voeding. Stichting Viva Las Vega’s is als partner betrokken bij de inhoud van het lesprogramma.

Food & Lifestyle, een nieuwe opleiding (niveau mbo-4) die in september van start zal gaan aan Aeres MBO in Almere, leidt studenten op tot foodprofessionals. De opleiding kijkt naar het verhaal achter het voedseletiket en de invloed van eten op onze gezondheid. Afgestudeerden kunnen bijvoorbeeld aan de slag als category manager, voedingsspecialist of productontwikkelaar.

Om in contact te blijven met het werkveld en actuele voedselvraagstukken is rondom de opleiding een bedrijvennetwerk opgebouwd. Dit netwerk denkt mee over de inhoud van het lesprogramma en geeft invulling aan stages en praktijkopdrachten. Viva Las Vega’s zal vanuit dit netwerk haar kennis en netwerk inbrengen op het gebied van eiwittransitie en de groeiende veganistische markt.

Marloes Boere, medewerker educatie bij Viva Las Vega's: "Voeding is niet alleen maar smaak en voedingsstoffen, maar ook arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en dierenwelzijn. Het is voor Viva Las Vega’s belangrijk dat dit hele verhaal verteld wordt. Daarom dragen we heel graag bij aan opleidingen zoals Food & Lifestyle."

De eerste lessen beginnen na de zomer. In het najaar zal een groep studenten in opdracht van Viva Las Vega’s en bakproductenfabrikant NMK Esbaco werken aan een praktijkopdracht rond de ontwikkeling van veganistisch gebak.

De opleiding Food & Lifestyle start op 6 september. Het is nog tot eind augustus mogelijk om in te schrijven. Voor meer informatie, neem contact op met opleidingscoördinator Marleen Warnaar: m.warnaar[at]groenhorst.nl

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...