Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Met zonder ei

Wij willen lekker eivrij eten.
Te beginnen met een patatje #metzonderei.

Bijna 20% van de eieren in ons eten is overbodig. Dit zijn de eieren die in producten verwerkt zitten: in mayonaise, salades of bijvoorbeeld koek en gebak. Deze eieren zijn heel gemakkelijk te vervangen door duurzame alternatieven, zelfs zonder dat je het proeft. De vervangers zijn vaak ook nog eens gezonder, langer houdbaar, en soms zelfs goedkoper. Waarom gebruiken we hier nog eieren voor?

Word eivrijwilliger

Word eivrij-williger! 

Meedoen aan Met Zonder Ei is simpel en reuze makkelijk. Met een paar minuten per week kun je al helpen. Word eivrij-williger!

logo vraagteken 1 logo stopwatch 1 logo mannetje 1

WAT DOET EEN EIVRIJ-WILLIGER?

Eivrij-willigers roepen samen restaurants, snackbars en fabrikanten vriendelijk op om onnodige eieren uit hun producten te halen.

HOE WERKT HET?

Wij sturen je twee of drie keer per week een e-mail met simpele 1-minuut-acties: een mailtje, tweet of bericht sturen naar een bedrijf, of bellen met de klantenafdeling. Ook kun je bij snackbars bij jou in de buurt langsgaan om te vragen om eivrije mayo bij je friet. Wij geven je alle info die je nodig hebt.

WAAROM MEEDOEN?

Eivrij-williger worden is een supersimpele manier om een grote impact te hebben . Vragen van klanten hebben bedrijven al vaak van koers doen veranderen: als we onze krachten bundelen kunnen we nog veel meer bereiken!

JA, stuur mij 1-minuut acties!

* verplicht
Geweldig dat je meedoet!
patat vegan mayo

Vraag snackbars bij jou in de buurt om eivrije mayo

Ook in jouw eigen omgeving kun je actief zijn, door om een patatje met zonder ei te vragen bij de frietzaak om de hoek, de snackbar op het station, of het restaurant op je school of werk. We hebben een infofolder gemaakt die die je eenvoudig thuis kunt printen. Steek hem in je tas, zodat je hem bij je hebt als je ergens een frietje haalt. En vergeet niet ze te tippen om contact op te nemen met Viva Las Vega’s.

Download de folder

Vraag bakkers en koffiezaken om vegan gebak

Word je er ook zo moe van om steeds “Nee” te moeten antwoorden op de vraag of je iets lekkers bij je koffie wilt? Antwoord dan voortaan “Ja! Ik wil ook wel eens iets lekkers!” en laat deze folder achter bij een koffiezaak of bakkerswinkel bij jou in de buurt.

Download de folder

Successen

De eerste successen zijn al geboekt. Een groot aantal frietzaken (waaronder de ketens Manneken Pis en Smullers) biedt intussen vegan mayo aan, en fabrikant Van Haver Tot – bekend van de vegetarische sticks – heeft beloofd om begin volgend jaar alle eieren uit hun vleesvervangers te halen. En dit is nog maar het begin! Samen halen we alle overbodige eieren uit producten.

Hier haal je een patatje met zonder ei

Waarom eieren vervangen?

  • Eierproductie is dieronvriendelijk. En verwerkte eieren komen vaak uit de meest dieronvriendelijke stallen, waar kippen in kleine kooitjes worden gehouden en hun snavelpunten worden afgebrand. Minder eieren = minder leed!
  • Kippenei is één van de meest voorkomende voedselallergieën in Nederland, vooral bij kinderen. Ook hebben steeds meer mensen last van een te hoog cholesterol. Door onnodige eieren uit ons eten te halen, maken we het leven voor deze mensen een stuk makkelijker.
  • In kippenstallen wordt veel mest, fijnstof en ammoniak geproduceerd die slecht is voor het milieu. Ook is er veel land nodig om de kippen eten te geven. Minder eieren is dus ook beter voor het milieu!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...