Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Miro Kloosterman vegan special guest op VeggieWorld

08-03-2018

“Hoe we met dieren omgaan, is niet zoals het hoort”

VeggieWorld, 10 en 11 maart, Jaarbeurs Utrecht

Hartenbreker Miro Kloosterman, eerder ster in de musical The Bodyguard en de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, staat aanstaande zaterdag op het podium in Jaarbeurs Utrecht. Niet als acteur, maar als voorvechter en ambassadeur van een vegan lifestyle tijdens Veggieworld, het grootste vegetarische evenement van Nederland.

Miro Kloosterman zette vijf jaar geleden de stap naar veganisme. Hij kiest bewust voor een dieet zonder dierlijke producten: geen vlees, vis, zuivel of eieren. “Naar mijn idee is de manier waarop we met dieren omgaan niet zoals het hoort,” vertelt Kloosterman, “We buiten dieren uit. Ze krijgen geen recht op een normaal leven.”  

Miro Kloosterman

Gezond oud worden en genieten

Ook het gezondheidsaspect speelde voor Miro een grote rol in zijn keuze voor een vegan lifestyle. “Als we het over onze auto hebben is het zo normaal om er alles aan te doen en aan uit te geven om hem optimaal te laten functioneren. De lak mooi gepoetst, altijd op tijd zijn beurt. Waarom doen we dat niet bij ons belangrijkste vervoersmiddel: het lichaam? Daar moeten we het nog een stuk langer mee doen.”

Miro Kloosterman ergert zich aan de uitvluchten die mensen bedenken om door te gaan met vlees eten: “Ik hoor zo vaak: ‘oh dat is duur’ of ‘daar heb ik geen tijd voor’. Maar dan begint je lichaam te haperen. Voor veel mensen is dat pas een moment van besef dat ze er meer en betere aandacht aan moeten besteden. Waarom dat niet voor zijn? Zo kan je gezond oud worden en optimaal genieten van het leven.” Hierover vertelt Miro Kloosterman op zaterdag 10 maart om 15:00 tijdens VeggieWorld in de Jaarbeurs van Utrecht in zijn presentatie 'Neem je gezondheid in eigen hand!'

Sporten zonder ei

Als model en acteur vindt Kloosterman het belangrijk om regelmatig te sporten. Zijn sixpack liegt er niet om. Toch eet hij geen kwark of eieren, zoals veel andere sporters. “Voor mij hoort een ei er niet meer bij. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om je eiwitten binnen te krijgen. Een ei bevat natuurlijk meer dan alleen eiwitten. Ook selenium is bijvoorbeeld belangrijk. Dat kan simpelweg vervangen door dagelijks 1 paranoot eten. Als je even op zoek gaat naar een goede vervanging, kan je prima op een andere manier trainen zonder een ei.”

“Ik heb me nooit gezonder of sterker gevoeld dan nu ik vegan ben,” zegt Kloosterman. “Of je nu je gezondheid wil verbeteren, dierenlevens wil redden of het milieu een handje wil helpen, ik spoor je aan om eens te proberen om 30 dagen dierlijke producten van je bord te laten – mijn gok is dat je niet meer terug wil.”

Zelf ook meer plantaardig eten?

Miro Kloosterman sluit zich aan bij een groeiende lijst van bekende Nederlanders – waaronder Josje Huisman, Milouska Meulens en Anita Witzier – die met ProVeg samenwerken en zich uitspreken voor een gezonde en duurzame vleesvrije lifestyle.

Wil jij je net als Miro ook sterker en gezonder voelen terwijl je je steentje bijdraagt aan het milieu en het welzijn van dieren? Schrijf je dan in voor de VeggieChallenge. Je bepaalt zelf je uitdaging en krijgt 30 dagen lang gratis tips, recepten en persoonlijke coaching. Al meer dan 25.000 mensen deden de VeggieChallenge. Doe ook mee op www.veggiechallenge.nl Miro Kloosterman helpt zelf ook als health coach om gezonder te eten en lanceert binnenkort een eigen Health Box.

Boek jouw kaartjes voor VeggieWorld

De lezing van Miro Kloosterman op VeggieWorld vindt plaat op zaterdag 10 maart om 15:00 op het hoofdpodium.
Kaartjes voor VeggieWorld zijn verkrijgbaar via de ticketshop.

 

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...