Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Nicecream: thuis veganistisch ijs maken

12-07-2018

Het is alweer een langere tijd volop zomer en bij warm weer eet ook de veganistische medemens graag een verkoelend ijsje. Gelukkig hoeven veganisten het tegenwoordig niet alleen bij perenijsjes te houden en zijn er bij verschillende supermarkten en ijssalons een grote variëteit aan ijssoorten te vinden. Maar mocht je toch geen tijd of zin hebben om de deur uit te gaan, bestaat er ook een super simpele manier om heerlijk en gezond veganistisch ijs gewoon thuis te maken: nicecream. Het enige wat je nodig hebt is bevroren fruit en jouw eigen fantasie. In deze blog vind je de ins en outs over nicecream en een aantal lekkere recepten!

Simpel en gezond

Nicecream is ijs gemaakt op basis van bevroren fruit en is te vergelijken met het maken van een bevroren smoothie. Door stukjes bevroren fruit met een blender of keukenmachine te pureren ontstaat er, vaak in combinatie met wat water of plantaardige melk (voor een extra romig effect), heerlijk zacht ijs dat binnen no-time klaar is! En omdat er alleen fruit in zit, is het ook nog eens gezond. Zo gezond zelfs dat je er op hele warme dagen zelfs mee zou kunnen ontbijten.

bevroren vruchten als basis voor nicecream

Fruit

Bananen zijn de beste basis voor nicecream, door de romige structuur en zoete smaak. Wil je bijvoorbeeld mango-ijs maken, voeg ook een bevroren banaan toe om de juiste structuur te krijgen. Maar je zou dit ook kunnen vervangen door avocado. Een paar simpele combinaties:

  • Banaan met aardbei en mango
  • Banaan met ananas en een beetje kokosmelk
  • Avocado met een bosbessen mix
  • Perzik met plantaardige yoghurt

Het is ook lekker om bevroren fruit te combineren met vers fruit voor meer smaak, te koud ijs bevriest namelijk je smaakpapillen waardoor je minder proeft. En om jouw ijs het allerlekkerste te krijgen, gebruik zo veel mogelijk goed (over)rijp fruit voor extra zoetheid zonder toegevoegde suikers.

Perfect bevroren

Let er op dat het bevroren fruit voor de nicecream niet te hard is en in stukjes is gesneden die niet groter zijn dan doorsnee ijsblokjes. Dit om je blender of keukenmachine te beschermen. Het is ideaal om het fruit 4 uur in de vriezer te hebben. Mocht het er toch al wat langer in zitten, kan je het fruit het beste even iets laten ontdooien op het aanrecht of in de koelkast voordat je het gebruikt.

nicecream recept met banaan en bosbessen

Nicecream variaties

Met het maken van nicecream zijn de variaties eindeloos. Om alvast in de stemming te komen biedt deze blog al acht verschillende recepten allemaal op basis van banaan. En heb je voor dit banaan-pindakaas-ijs recept maar slechts twee ingrediënten nodig (rara welke?). Natuurlijk hoeft nicecream helemaal niet gezond te blijven en kan je ook uit je bol gaan met bijvoorbeeld dit coockie dough-ijs recept met chocoladesaus. Maar ga vooral zelf lekker experimenteren met het maken van nicecream, niks is te gek. En misschien ontbijt ook jij straks de rest van deze zomer elke dag met ijs!

Geschreven door: Robin Klaassen

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...