Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vega in het onderwijs

Gastlessen en colleges

Stichting Viva Las Vega’s verzorgt stimulerende en leerzame gastcolleges die studenten prikkelen om na te denken en te discussiëren over onderwijsthema’s als duurzaamheid, gezondheid, dierenwelzijn en ethiek. De lessen kunnen ingepast worden in verschillende onderwijstypen (MBO, HBO, WO en voortgezet onderwijs) en sluiten perfect aan bij modules in biologie, filosofie en voedingskunde. Ook zijn er aparte verdiepende presentaties beschikbaar over de onderwerpen dierethiek en marketing.

Voor meer informatie, neem contact op met onze onderwijscoördinator Marloes Boere: marloes@viva-las-vegas.nl

Virtual Reality

Virtual Reality is een fantastisch nieuw leermiddel, die veel kansen biedt voor het onderwijs. Lesstof kan op interactieve en zeer toegankelijke wijze worden overgebracht en de technologie sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Met de VR-film iAnimal, ontwikkeld door Animal Equality, bieden wij een unieke blik in de varkens- en pluimveehouderij aan. De film kan worden geïntegreerd in lesprogramma’s of worden ingezet als eyecatcher op studentenmarkten of open dagen.

Duurzame kantine

Een grotere rol geven aan plantaardig voedsel is de effectiefste manier om de duurzaamheid van het aanbod in uw kantine te verhogen. Wij laten u graag zien hoe u dit kunt doen volgens het 3V-model: variatie, vervanging en vermindering. Ook rekenen wij voor u uit hoe verbetering van het voedselaanbod bijdraagt aan de duurzaamheidsbeleid van uw onderwijsinstelling: in CO2-, water-, grond- en dierenbesparingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...