Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Ontroerende première van IAnimal

17-10-2016

Wil je een hyperrealistisch kijkje geeft in een varkensstal? Afgelopen weekend lanceerde Viva Las Vega's samen met BiteBack de virtual reality film IAnimal. Het is de allereerste keer dat de unieke film, ontwikkeld door de internationale organisatie Animal Equality, in Nederland te zien zal zijn.

Diep ontroerd waren wij dit weekend door de reacties op iAnimal. Veel mensen waren zo onder de indruk dat ze ter plekke besloten om geen dieren meer te eten. Een vrouw die al meer dan tachtig jaar vlees had gegeten zette de bril af en riep: "Ik doe het niet meer! Ik eet het niet meer!". Elf anderen schreven zich in voor de VeggieChallenge en velen namen een folder mee naar huis. We zijn intens dankbaar dat zo veel mensen bereid waren om de virtual reality ervaring mee te maken.

ontroerd

Door de ogen van een varken

iAnimal is een VR-film die een levensecht beeld geeft van de vee-industrie, door de ogen van een varken. De film is gemaakt door Animal Equality en naar Nederland gebracht door Viva Las Vega's en BiteBack. De 3D-film geeft een onthutsend beeld van het leven van een varken, van stal tot slachthuis. Door het perspectief van de film, die in 360 graden is opgenomen vanuit het blikpunt van het varken, krijgt de kijker de unieke kans de wereld te bekijken door de ogen van een ‘productiedier’. 

Woordvoerder Pablo Moleman (Viva Las Vega's): “Als dierenorganisaties proberen we steeds vernieuwend te zijn en met gebruik van interessante middelen het verhaal van deze dieren naar het publiek te brengen. Veel mensen hebben wel eens beelden gezien van een varkensstal op tv of in een krant, maar met deze nieuwe virtual reality experience kunnen ze het compleet ervaren - alleen de geur ontbreekt eigenlijk nog. Door deze bril hebben mensen de vee-industrie nooit eerder bekeken.”

 

virtual reality

30 dagen minder vlees

Nederlanders zijn zich steeds meer bewust van het dierenleed in de vee-industrie. De gemiddelde vleesconsumptie daalde de afgelopen vier jaar steeds met 1 kilo per persoon. Ook blijkt uit bevolkingsonderzoek dat het aantal veganisten en flexitariërs hard groeit. Nog maar 1 op de 3 Nederlanders eet dagelijks vlees. Mensen die naar aanleiding van de beelden ook besluiten om minder dieren te eten, kunnen bij Bite Back en Viva Las Vega’s terecht voor nuttige tips en recepten, of zich inschrijven voor een 30-dagen VeggieChallenge.

Op tournee door Nederland

Op 15 oktober lanceerden Viva Las Vega’s en Bite Back gezamenlijk iAnimal op de Grote Marktstraat in Den Haag. Hierna zal iAnimal een tour maken door het land, en in verschillende grote steden en op festivals te zien zijn.

Wil jij zelf ook een vertoning organiseren? Neem dan contact op met nicoll@viva-las-vegas.nl.

IAnimal

 

Het iAnimal project is mede mogelijk gemaakt door steun van Stichting Hans van Eck

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...