Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Over Viva Las Vega’s

Viva Las Vega’s is een organisatie die tot doel heeft de consumptie van dierlijke producten tegen 2040 met 50% terug te dringen.

Viva Las Vega’s werkt dagelijks aan het versnellen van de vegarevolutie en de transitie naar een plantaardig, dier- en mensvriendelijk voedselsysteem in Nederland.

Dit gebeurt enerzijds door het makkelijker maken voor consumenten om vaker plantaardig te eten. We organiseren grootschalige food festivals en beurzen, bedenken communicatiecampagnes gericht op gedragsverandering en geven workshops, presentaties of bieden ‘Vegxperiences’ aan op scholen en tijdens evenementen.

Anderzijds helpt Viva Las Vega’s bedrijven om in te spelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten. Zo bieden we consults op maat, marktonderzoek en productinnovatie aan of denken we mee over communicatiestrategieën voor plantaardige producten of het verduurzamen van kantines.

Viva Las Vega’s is een door ANBI erkende onafhankelijke non-profitorganisatie voor een plantaardige toekomst.

5 goede redenen om je aan te sluiten bij Viva Las Vega's

dieren

Dieren

Dieren leiden een ellendig en kort leven in de vee-industrie. Met elke persoon die kiest voor vega sparen we het leven van 1600 dieren.

milieu

Milieu

Als alle Nederlanders 1 extra dag in de week geen vlees meer eten komt dit qua CO2-uitstoot overeen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.

gezondheid

Gezondheid

Eet minder dierlijk en meer plantaardig te eten, adviseert het Voedingscentrum. Wij helpen dit advies te realiseren, zodat er minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten en kanker.

rechtvaardigheid

Voedselspilling

Om 1 kilo vlees te produceren is er tot 8 kilo plantaardig voedsel nodig. Waarom voeren we aan dieren wat we zelf net zo goed kunnen eten?

smaak

Lekker eten

Viva Las Vega’s laat zien dat je op je vega dagen helemaal niets hoeft te missen. Culinaire hoogstandjes of sappige fast food, wij helpen producenten op weg om jouw favoriete product te veganizeren.

ONZE COMMUNITY

Viva Las Vega’s is een groeiende en sterke community. Plantaardig eten en leven is één van de grootste trends van dit moment en zal de komende jaren de food sector ingrijpend veranderen. Het aantal flexitariers, vegetariers en vegans neemt toe en vleesconsumptie neemt af. Bijna de helft van de Nederlanders (45%) vindt elke dag vlees eten niet meer van deze tijd.

Het Viva Las Vega’s netwerk bestaat zowel nationaal als internationaal uit mensen binnen alle schakels van de voedselketen: van foodbloggers tot vega-friendly chefs en productontwikkelaars tot retailers, voedselverwerkers, journalisten en beleidsmakers. Daarnaast beschikken we over een krachtige online community van meer dan 30.000 volgers en ruim 500 activisten die zich dagelijks inzetten voor een transitie naar een plantaardige toekomst.

Viva Las Vega’s gelooft in de kracht van samenwerking. Door een open en positieve houding verbinden we ons aan een divers netwerk van partijen, NGO’s, bedrijven en overheidsinstanties. Zo versnelt Viva Las Vega’s de transitie naar een duurzaam, mens- en diervriendelijk voedselsysteem en groeit de impact van de vegarevolutie.

MET DANK AAN ONZE PARTNERS

                 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...