Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Peulvruchten: het eiwitrijke powerfood voor sporters

28-08-2017

Peulvruchten zijn rijk zijn aan eiwitten en vezels en daardoor ideaal voor het leveren van energie. Ga je dit weekend lekker een rondje hardlopen, of je uitsloven in de sportschool? De vraag die je erna misschien krijgt is: hoe kom ik dan aan mijn eiwitten? Het antwoord is dus heel simpel: peulvruchten!

Peulvruchten - peulvruchten

Een vraag van veel mensen blijft, hoe kom je als plantaardige eter op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet de producten even leren kennen. Daarom introduceren wij de lekkerste en gezondste eiwitbronnen: het krachtvoer uit de plantaardige keuken, peulvruchten! Zelfs nu anno 2017, is het voor veel mensen onvoorstelbaar dat je aan genoeg eiwit komt met een plantaardig dieet. Gelukkig zijn die zorgen ongegrond, maar dat neemt niet weg dat het voor de beginnende vegetarier soms even zoeken is naar waar je die plantaardige eiwitten dan vandaan haalt. De veelzijdigheid van bonen, erwten en linzen is groot en verrassend. We geven je meteen wat tips om ze lekker te bereiden!

De vele voordelen van peulvruchten

Bonen zijn hét plantaardige alternatief voor vlees en vis dat zowel goedkoop, gezond als lekker is. Dit maakt daardoor ze een belangrijk ingrediënt voor een mooiere wereld. Peulvruchten worden naar onze mening flink ondergewaardeerd. Ze hebben namelijk veel voordelen. Zo zijn ze een bron van ijzer, eiwitten en vezels. Ze bevatten weinig vet en geen cholesterol, en daarmee kunnen ze gezonder zijn dan vlees.
Peulvruchten - bonenburger
 

Ontdek de mogelijkheden

Denk je bij peulvruchten aan saaie bonen in tomatensaus? Onzin! Niets is veelzijdiger dan een peulvrucht. Voeg kikkererwten toe aan een curry of frituur ze als falafelballetjes. Lees bijvoorbeeld het artikel de 'Vegan barbecue' als je wilt weten hoe je een van verschillende soorten bonen een burger kunt maakt. Ook zijn kidneybonen gemixt met pittige kruiden lekker als dipsaus voor rauwkost of tortilla chips en zijn limabonen ideaal voor in je salade. Van linzen is geweldige hummus te maken, heerlijk voor op brood. Nog niet overtuigd? Mix witte bonen met wat nootmuskaat en citroensap voor een heerlijke plantaardige bechamelsaus. Met zwarte bonen kun je zelfs gezonde, smeuïge brownies maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem eens een kijkje bij de recepten op de site van de VeggieChallenge.

Duur? Nee, peulvruchten zijn spotgoedkoop, en overal te verkrijgen. Moeilijk? Je maakt een blik bonen open en klaar. Dus: voedzaam, lekker, gezond, goedkoop en duurzaam.        

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...