Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Elke dag vlees? Dat kost 46 dieren het leven.

16-07-2018

Verstokte vleeseters zorgen elk jaar voor 46 dode dieren. Maar ook het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander kost nog altijd 26 dieren per jaar het leven. ProVeg vindt dat het beter kan en roept mensen daarom op mee te doen met de actie ‘Spaar ze allemaal’.

Hoeveel dieren kan jij sparen?
Spaar ze allemaal start vandaag met een paginagrote advertentie in NRC Handelsblad en NRC Next. “De actie is een knipoog naar de spaaracties die supermarktketens organiseren, waarbij je punten kan sparen voor bijvoorbeeld boerderijdiertjes. Bij Spaar ze allemaal spaar je geen plastic diertjes, maar echte dierenlevens. Je kunt altijd en overal meedoen, in iedere supermarkt,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

Er zit ook een spelelement in: je vult in hoe vaak je vlees eet en een rekentool laat je zien hoe je door meer plantaardig te eten op korte termijn een dierenleven spaart. Je kunt vervolgens zelf bepalen hoe je voor 30 dagen anders wil gaan eten en hoeveel dieren je daarmee wilt sparen.

Dagje minder vlees = 6 dierenlevens

Mensen zijn zich er soms niet van bewust hoeveel dierenlevens hun eetpatroon kost en hoe makkelijk ze levens kunnen sparen. Eén dag in de week vlees minderen spaart al meer dan 6 dieren per jaar het leven.

Van vegetariër naar veganist = 1 dierenleven

Vegetariërs doen het al erg goed. Zij sparen 45 dierenlevens ten opzichte van iemand die elke dag vlees eet. Maar ook zij zijn zich er niet altijd van bewust dat hun eetpatroon nog altijd het leven van 1 dier per jaar kost. Dat komt doordat dieren worden gedood bij de productie van eieren en melk.

Eetpatroon:  Aantal dierenlevens:
Elke dag vlees 46
Gemiddelde Nederlander     26
Vegetariër 1
Veganist 0


Iedereen die graag meer dieren het leven wil sparen kan zich inschrijven op www.spaarzeallemaal.nu en ontvangt dan een persoonlijk bespaarplan voor 1 maand, inclusief lekkere plantaardige recepten en tips.

NRC Charity Awards
Met
Spaar ze allemaal dingt ProVeg mee naar de publieksprijs van de NRC Charity Awards. ProVeg roept iedereen op om op de campagne te stemmen om zo een grotere bekendheid te geven aan de dieren die Nederlanders kunnen sparen.  Stemmen kan op http://www.nrccharityawards.nl/advertenties/324/proveg

 

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...