Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Chocoladetaart met aardbeien
[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

Vegan chocoladetaart met aardbeien

01-04-2018

Deze chocoladetaart met aardbeien is eerlijk als dessert of voor bij de koffie.

Ingrediënten

 

Voor de taart:

  • 680 gram bloem

  • 125 gram cacaopoeder

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 theelepel zout

  • 450 gram suiker

  • 250 milliliter zonnebloemolie

  • 2 eetlepels azijn

  • 2 theelepels vanille extract

  • 600 milliliter sojamelk

  • plantaardige boter voor het invetten


Voor het glazuur:

  • 100 g halvarine (Alpro)

  • 500 gram poedersuiker (2 bussen)

  • 2 eetlepels sojamelk

  • 1 theelepel vanille extract


Voor de taartvulling:

  • 1 doosje diepvriesaardbeien


 

Bereiding

Ontdooi de aardbeien.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee springvormen van ±24 cm doorsnede in met de margarine. Als je maar 1 springvorm hebt, kun je ook één grote taart bakken en deze horizontaal doormidden snijden.

Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een grote kom en meng goed. Meng in een kleinere kom de suiker met de zonnebloemolie, azijn, vanille extract en sojamelk. Voeg onder constant roeren of mixer de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten, tot een egaal beslag ontstaat.

Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de taarten ongeveer 40 minuten, test of ze gaar zijn door met een satéprikker of mes in het midden te prikken. Als deze er niet schoon uit komt, verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten. Test vervolgens opnieuw of de taart gaar is. Laat goed afkoelen.

Mix de halvarine glad, en voeg de poedersuiker, sojamelk en vanille toe. Mix alles goed door elkaar, tot er een glad en egaal glazuur ontstaat dat dik is, maar wel vloeibaar.

Zorg ervoor dat de taarthelften volledig afgekoeld zijn, anders smelt het glazuur. Dep de aardbeien goed af en bedek de onderste taarthelft met het fruit. Zet voorzichtig de bovenste taarthelft erop en giet het glazuur over de taart. Decoreer de taart eventueel met (pure) hagelslag, chocoladevlokken en plakjes banaan.

Zet de taart voor minimaal een uur in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden.



Tip: Door kleurstof toe te voegen aan het glazuur maak je je taart nog feestelijker. Rode kleurstoffen zijn echter vaak niet plantaardig (omdat ze meestal E120 bevatten). Voeg een eetlepel sojamelk minder toe aan het glazuur als je kleurstof gebruikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...