Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Red de wereld

28-05-2015

Een plantaardige levensstijl is niet alleen goed voor de dieren en je eigen gezondheid, het is ook nog eens goed voor onze planeet. Ten eerste spaar je bomen door plantaardig te eten. En niet zomaar een paar boompjes! Wereldwijd wordt er jaarlijks drie miljoen hectare bos gekapt (vooral regenwoud) om de landbouwgrond voor vleesconsumptie aan te leggen. Dit is een oppervlakte zo groot als België. En ten tweede gebruik je minder landbouwgrond door plantaardig te eten. Voor het ‘produceren’ van één kilogram rundvlees heb je zeven (!) keer zoveel oppervlakte nodig als voor het verbouwen van hetzelfde gewicht aan graan. In een wereld waar 1 op de 8 mensen honger hebben, is het toch decadent om je eten eerst door een dier laten gaan, als je het ook direct zelf kunt opeten? Een plantaardige levensstijl is dus beter voor onze planeet. We hebben er maar één, dus laten we er goed voor zorgen!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...