Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Studenten ontwikkelen vegan appeltaart voor HEMA

19-04-2017

 

Drie studenten Voeding & Gezondheid aan de Aeres Hogeschool in Almere deden in opdracht van Viva Las Vega's onderzoek naar marketingconcepten voor veganistisch gebak. Volgens Zola, Denise en Jantine is de HEMA-klant helemaal klaar voor vegan appeltaart.

Voor de specialisatie Voeding ontwikkelden zij zelf drie nieuwe gebaksconcepten, waaronder de veganistische appeltaart, die volgens de dames geschikt is om de huidige appeltaart van de HEMA te vervangen. De geheel plantaardige taart bevat 19% minder calorieën en meer voedingsvezel. Ook is hij geschikt voor klanten met een melk- of eierallergie.

Trend

Uit een kleinschalige steekproef die de studenten onder HEMA-bezoekers hielden, bleek dat zij de appeltaart zouden blijven kopen als melk en eieren worden vervangen door plantaardige alternatieven. Ook bleek veganisme in trek onder studenten: ruim 40% gaf aan wel eens iets veganistisch te eten en de helft gaf aan behoefte te hebben aan veganistische gebaksopties. Dit sluit aan bij een trend die al langer zichtbaar is in Nederland.

Hoewel HEMA nog niet gereageerd heeft op het onderzoek van de studenten, hopen zij dat de winkelketen de resultaten serieus neemt. "HEMA is een bedrijf dat bewust bezig is met duurzaamheid", zegt Zola tijdens de presentatie van de taart. "Met vegan gebak kan HEMA een voorlopersrol innemen. Ook kunnen ze extra klanten verwachten als die horen dat er bij HEMA vegan gebak te krijgen is."

Update: HEMA heeft in een Facebookbericht laten weten "druk bezig te zijn het assortiment uit te breiden voor veganistische klanten".

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: Veerle Vrindts

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...