Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Studenten ontwikkelen vegan bakmix voor NMK Esbaco

22-11-2017

Studenten van de opleiding Food & Lifestyle aan Aeres MBO Almere hebben drie veganistische bakmixen ontwikkeld voor zoetwarenproducent NMK Esbaco.

Veganistische chocoladebrownie

NMK Esbaco is een internationaal productiebedrijf voor de bakkerswereld. Het bedrijf levert ingrediënten en eindproducten voor patisserieën, grote bakkerijen en retail in Nederland en ver daarbuiten.

Als onderdeel van een Innovatieklas, in samenwerking met Viva Las Vega's, werken de studenten een maand lang rond het thema veganisme. Viva Las Vega’s en NMK Esbaco gaven hen de opdracht om een bakmix te ontwikkelen die geschikt is voor de groeiende veganistische markt. Het resultaat mag er zijn: drie mixen voor een vegan brownie, een vanillemuffin en een chocolademuffin.

Het zal nog wel even duren voordat de vegan bakmixen ook daadwerkelijk in de winkel liggen. Wel heeft het project de interesse bij NMK Esbaco voor vegan bakken aangewakkerd. Esther Meester, food designer bij het bedrijf: “Het vegan project van de studenten heeft ons gemotiveerd en tot nieuwe ideeën gebracht. Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een dier-, mens- en milieuvriendelijkere wereld.

Pablo Moleman houdt zich voor Viva Las Vega’s bezig met het stimuleren van veganistische innovatie in de voedingsbranche. Hij is erg te spreken over de samenwerking: “NMK Esbaco is een invloedrijke speler in de bakkerijwereld. We zijn erg blij dat zij het belang inzien van een meer plantaardig en minder dierlijk eetpatroon. We kijken er naar uit om hier met hen verder aan te werken.”

            

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...