Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Supersize Me & the Great American Detox Diet

28-05-2015

De Mc Challenge: Tijdens thanksgiving 2002 zag documentairemaker Morgan Spurlock een item over 2 New Yorkse meiden die McDonald’s aanklaagden vanwege hun overgewicht. De Amerikaanse fastfoodketen vond de claim onterecht, de McDonald’s maaltijden zouden gezond en voedzaam zijn. Morgan Spurlock besloot dit te testen door 30 dagen lang al zijn maaltijden te nuttigen bij de Grote Gele M en er een documentaire van te maken. Dit tot groot ongenoegen van zijn vega vriendin Alex Jamieson, die er van overtuigd was dat hij zijn gezondheid ernstig zou beschadigen. Op voorwaarde dat Alex na 30 dagen complete controle zou krijgen over zijn dieet, ging Morgen de uitdaging aan. Na een maand fastfood bleek dat Alex gelijk had: Morgan was 11kg aangekomen, zijn vetpercentage was van 11% omhooggeschoten naar 20% en zijn cholesterol was ernstig verhoogd. Daarnaast had hij weinig energie en was hij depressief.   Hij begon, zoals beloofd, meteen aan het detox plan dat Alex voor hem had opgesteld; een plantaardig dieet gebaseerd op groenten, fruit en volkoren granen en pas na 8 weken waren zijn bloedwaarden weer als vanouds. De documentaire 'Supersize Me' won in 2004 een directors award op het Sundance Filmfestival en is te bekijken via YouTube. Hoe Morgan zijn gezondheid weer op de rit kreeg na 30 dagen fastfood staat beschreven in het boek ‘The Breat American Detox Diet' van Alex Jamieson, een vlot geschreven boek met veel lekkere en gezonde plantaardige gerechten.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...