Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vega boeken – 5 tips voor je boekenkast

01-04-2017

Er valt zoveel te lezen over vega eten en leven. Bij welke vega boeken begin je dan? We hebben de meest inspirerende exemplaren uit onze vega bibliotheek voor jullie op een rij gezet.

Het zijn zeer uiteenlopende boeken, over verschillende onderwerpen en zowel voor de beginnende als de gevorderde vega. Ben je iemand die van achtergrondinformatie houdt of duik je liever direct de kookpotten in? Zoek je vega kookboeken? Kijk dan hier eens!

Met deze vega boeken heb je voor ieder wat wils.

1. Eating Animals

Eating Animals - Jonathan Safran Foer

In Eating Animals (in het Nederlands vertaald als Dieren Eten) verhaalt Jonathan Safran Foer over zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter zijn dagelijkse stukje vlees. Ingegeven door zijn aanstaande vaderschap en de wens om zijn kind zo gezond en milieuvriendelijk mogelijk op te voeden, onderzoekt Foer waarom we vlees eten, hoe deze dieren gehouden worden en hoe we onze gewoontes kunnen veranderen.

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in vega eten.

Bestel Eating Animals via bol.com

2. De Vegarevolutie

De Vegarevolutie

Dit boek is sinds de eerste uitgave uitgegroeid tot een standaardwerk in onder de Nederlandse vega boeken. Al meer dan 6000 exemplaren gingen over de toonbank. In De Vegarevolutie geven Viva las Vega's oprichters Veerle Vrindts en Pablo Moleman, samen met plantaardig diëtiste Lisa Steltenpool je alle informatie die je nodig hebt over een vega leven. Dit complete boek gaat in op de voordelen van vega eten op jezelf, de dieren en de wereld. Bovendien sluit de Vegarevolutie af met een selectie heerlijke en simpele recepten, zodat je meteen kunt beginnen.  

Voor wie? Beginnende vega’s die wel wat hulp kunnen gebruiken. 

Bestel De Vegarevolutie via Bol.com of word donateur van Viva las Vega's en krijg De Vegarevolutie als welkomstgeschenk helemaal gratis!  

3. Why we love dogs, eat pigs and wear cows

Melanie Joy - Why we love dogs eat pigs and wear cows

Psychologe Melanie Joy ken je wellicht van haar TED talk over carnisme. In dit boek gaat ze dieper in op deze theorie en legt ze op indringende wijze uit waarom we sommige dieren als eten zien en anderen als ‘knuffelbaar’.

Voor wie? Vega’s die dieper willen duiken in het hoe en waarom van carnisme.

Bestel Why We Love Dogs via Bol.com

4. Dit is een Goede Gids

Vega boeken

Wil je meer plantaardig eten voor het milieu? Dan is dit boek ideaal voor jou! Dit is een Goede Gids is het tweede boek van Marieke Eyskoot. Ze vertelt in het boek hoe je jouw leven duurzamer kan maken. Niet alleen plantaardig eten, maar ook lokaal en seizoensproducten inkopen. Verder vertelt Marieke over duurzame kleding, wonen en duurzame vrije tijds bestedingen. Het boek is een inspiratiebron voor een (nog) duurzamer leven!

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in het duurzamer maken van zijn leven.

Bestel Dit is een Goede Gids als E-book of hardcover via bol.com

5. How not to die

Michael Gregor - How not to die

How not to die belicht een ander aspect dat vega eten zo interessant maakt: je eigen gezondheid. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, behandelt Dr. Michael Greger veelvoorkomende ziektes en welk effect ons dieet daarop heeft. Vervolgens gaat hij in op de vraag hoe vega eten kan helpen voorkomen dat we deze ziektes krijgen.

Dus ben je op zoek naar een naslagwerk over plantaardig eten en gezondheid, dan is dit jouw vega boek bij uitstek!

Voor wie? Iedereen die meer wil weten over de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet.

Bestel How Not To Die via Bol.com

Lees vega boeken en steun Stichting Viva Las Vega's

Psst... koop je deze boeken via de linkjes in dit artikel? Dan beloon je niet alleen jezelf, maar ook Stichting Viva Las Vega's.  Wist je dat Bol.com een klein percentage van de opbrengst doneert aan onze projecten, zoals de VeggieChallenge. Zo maken we plantaardig eten dus nog leuker, makkelijker en lekkerder voor iedereen!

Geschreven door: Michelle Vellinga
Over Michelle: "In het dagelijks leven ben ik hoofdredacteur bij een netwerk van gezondheidswebsites waaronder Gezondheidsplein.nl. Ik vind het geweldig dat ik van mijn hobby, de combinatie gezondheid, voeding, dierenwelzijn en communicatie, mijn werk heb kunnen maken. Bij ProVeg houd ik me vooral bezig met de social media en blogs."

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...