Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan aanbod in groothandels blijft achter

31-05-2018

Foto: Wikimedia Commons

De vraag naar veganistische producten neemt de laatste jaren flink toe in de horeca. Het aanbod in horecagroothandels, zoals Sligro en Hanos, blijft echter vaak achter. Dit blijkt uit een inventarisatie van ProVeg.

Het onderzoek vergelijkt het veganistische aanbod van de belangrijkste horecagroothandels. Groothandels konden per productcategorie (bijvoorbeeld vleesvervangers, zuivelvervangers of snacks) punten verdienen door een goed veganistisch aanbod te hebben. Op basis hiervan werd ook een totaalscore berekend. Gemiddeld scoren de Nederlandse groothandels een 6. "Er is dus voor de meeste groothandels nog veel verbetering mogelijk", aldus Pablo Moleman, coordinator Food Services bij ProVeg Nederland

De verschillen zijn echter groot: De Kweker, dat specialiseert in de regio Amsterdam, scoort het hoogst met een 8,1 terwijl Meledi het laagst scoort met een 1,8. Makro (7,6) en VHC (7,5) laten zien dat ook landelijke groothandels een prima veganistisch aanbod kunnen neerzetten.

Eerder bleek al uit een enquête van Toluna dat ruim de helft van de flexitarische consumenten niet tevreden is met het huidige vleesloze aanbod in de horeca. Moleman: "Voor groothandels ligt hier een belangrijke uitdaging. Zij zouden horeca-ondernemers beter kunnen ondersteunen in het aanbieden van aantrekkelijke plantaardige menu-opties."

Lees hier het volledige onderzoek.

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...