Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

De perfecte vegan barbecue

19-05-2018

Barbecueën is een van  de leukste zomerdingen die je kunt doen met je vrienden en familie. Wat is er nu leuker dan praten, lachen en heerlijk eten bij zomerse temperaturen. Dit vinden we allemaal fijn! Vega of niet. En als vega hoef je bij een barbecue absoluut niets te missen hoor. Zonnige dagen zijn zeldzaam in ons land dus zorg dat je er klaar voor bent wanneer de zon gaat schijnen. Nodig al je vrienden uit en verras ze met de perfecte vegan barbecue!

Vegan barbecue burgers

Wat hoort er nu meer bij een barbecue dan een burger! In de supermarkt zijn veel lekkere vleesvervangers te vinden. Deze smaken ook goed op de barbecue. Maar natuurlijk kun je ook zelf een lekkere burger maken. Probeer eens deze recepten voor een pittige zwarte bonenburger of een makkelijke witte bonenburger. Of wat dacht je van een Beantastic burger? Je kunt de burgers natuurlijk zo eten, maar je kunt ze ook serveren op een broodje met salsa, veganaise, sla, tomaat en een plakje veganistische kaas.

vegan barbecue

Sausjes

Wat is een barbecue zonder sausjes? Curry, ketchup en mosterd zijn altijd veganistisch. De Mayolijn van Remia is plantaardig. Maar wist je dat een veganaise ook gemakkelijk zelf te maken is? Lees meer in ons blogartikel over zelf vegan mayo maken. Het merk HP heeft zelfs een veganistische barbecuesaus: HP BBQ Classic sauces, lekker bij een burger. Ook de zigeunersaus van Remia is helemaal plantaardig.  Genoeg keuze dus!

Groenten op de barbecue

Behalve burgers horen gegrilde groenten ook bij een vegan barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde aubergine, paprika, courgette of maiskolven? Maar ook groentespiesjes zoals op de foto zijn lekker op de barbecue. Ook lekker is een gepofte (zoete)aardappel. Heb je gegrilde ananas al eens geprobeerd? Echt een aanrader!

vegan barbecue

Salades voor erbij

Lekkere salades zijn onmisbaar op een vegan barbecue. Kies bijvoorbeeld voor een frisse aardappelsalade of Oosterse tabbouleh salade. Verder zijn natuurlijk een komkommersalade, tomatensalade of een fruitsalade ook lekker verfrissend op een warme zomerdag.

vegan barbecue

We wensen iedereen een fijn barbecueseizoen!

Geschreven door: Vera Mildner
In het dagelijks leven ben ik masterstudent Nederlandse letterkunde. Daarnaast zijn koken en een duurzaam leven mijn grote passies. Bij het schrijven van blogs kan ik deze twee combineren en meer mensen kennis laten maken met lekkere veganistische recepten en leuke duurzame producten.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...