Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

13 x Hotspots voor de beste vegan burgers

31-08-2017

Iedereen houdt wel van een goede burger toch? Een burger is op zichzelf een simpel gerecht. Maar wanneer ‘ie goed wordt bereid is het echt een feestje om te eten! Tegenwoordig vind je een uitgebreid assortiment aan vegan burgers in de supermarkt, maar wat is er nou lekkerder dan een goede burger eten in een restaurant? In dit artikel vind je dertien hotspots waar de allerlekkerste vegan burgers worden geserveerd.
vegan burger

Vegan Junkfood Bar - Amsterdam

De grootste burger uit dit lijstje haal je bij de Vegan Junkfood Bar in Amsterdam. Op de notorious sumo burger vind je onder andere plantaardige cheddar, gefrituurde uienringen, jalopeños en de originele vegan junkfood bar saus. Nog ruimte over na deze enorme burger? Probeer dan de Pakistaanse bitterballen of seaweed nuggets!
Vegan Junkfood Bar, Staringplein 22, Amsterdam.

The Dutch Weed Burger Joint - Amsterdam

The Dutch Weed Burger is een van de meest bekende vega burgers van Nederland. Je kunt ‘m tegenwoordig in verschillende restaurants en op festivals krijgen. Afgelopen zomer opende the Dutch Weed Burger Joint haar deuren in Amsterdam West. Deze hotspot is echt een aanrader voor de lekkerste vegan burgers.
The Dutch Weed Burger Joint, Nicolaas Beetsstraat 47, Amsterdam.

Dophert - Amsterdam

Onze hoofdstad doet het goed in dit lijstje! Ook Dophert vind je namelijk in Amsterdam. De burgers van Dophert zijn niet alleen befaamd in eigen land, ook in buitenlandse lijstjes scoort Dophert hoge punten. Heb je nog zin in een toetje nadat je een burger hebt gegeten? De taartjes bij Dophert smaken heerlijk.
Dophert, Spaarndammerstraat 49, Amsterdam.
vegan burger

Meatless District - Amsterdam

De burger van Meatless District is een echte aanrader wanneer je het restaurant een bezoekje brengt. Deze seitan burger met plantaardige cheddar kaas en avocado wordt geserveerd met boerenfriet met mayo zonder ei. Echt een aanrader!
Meatless District, Bilderdijkstraat 65, Amsterdam.

Burgertrut - Rotterdam

Ook in Rotterdam kan je terecht voor een heerlijke veggie burger. Bij Burgertrut staan er meerdere veggie burgers op de kaart waaronder de vegan dushi, een kikkererwten curry burger met mango chutney en pickled komkommer.
Burgertrut, Delftseplein 39, Rotterdam.

Meneer Smakers - Utrecht

De beste burgers van Utrecht haal je bij Meneer Smakers. Dit restaurant heeft drie vestigingen in Utrecht. De burgers op de menu kaart hebben allemaal een naam van een familielid; zo vind je er onder andere een opa Harry en tante Truus op het menu. Niet alle familieleden zijn vegan, de vegan burger in het gezelschap is Tante Lieke. Een lupineburger met kerriekruiden.
Meneer Smakers, Oude Gracht 116, Twijnstraat 62, Nobelstraat 143, Utrecht.
vegan burger

Tati – Nijmegen

Bij Tati houden ze van happy en healthy food. In het vintage interieur van Tati kun je terecht voor all day breakfast, taartjes, lunch en burgers. Op de wisselende menukaart vind je standaard de lekkerste vega burgers. De beetroot burger is een echte Tati-klassieker. Deze mag je echt niet missen!
Tati, Koolemans Beijnenstraat 80, Nijmegen.

Burgerlijk – Maastricht

Ook in het zuiden van het land zit je goed voor een lekkere veggie burger! Wat dacht je van een tempeh burger met gado gadosaus of een zeewier sojaburger? Je vindt ze beide op de menukaart van Burgerlijk in Maastricht.
Burgerlijk, Rechtstraat 37, Maastricht.

De Vegetarische Snackbar- Den Haag

Uniek in Nederland is De Vegetarische Snackbar. Een snackbar waar alles vegetarisch is. En natuurlijk kun je bij een snackbar ook de beste burgers eten. Op het menu van de vegetarische snackbar staan drie vega burgers waaronder zelfs een plantaardige kipburger!
De Vegetarische Snackbar, Stationsplein 5a, Den Haag.

Daantje Vegan Food & Drinks – Dordrecht

Bij Daantje in Dordrecht kun je terecht voor muzikale gerechten. Op de menukaart vind je de BB King burger en de McCartney burger. Ook de beroemde Dutch weed burger is hier verkrijgbaar. Volop keuze dus!
Daantje Vegan Food & Drinks, Nieuwstraat 25, Dordrecht.
vegan burgers

De Ereburger – Goes

Wil je eens een echt burgerrestaurant bezoeken? Dan zit je goed bij De Ereburger in Goes. Er staan maar liefst tweeëntwintig verschillende soorten burgers op de kaart waaronder drie vegan burgers. En ook hier zijn de burgers voorzien van originele namen. Wat dacht je van de inburgering? Een falafelburger met hummus en gegrilde groenten.
De Ereburger, Grote Markt 22, Goes

Veggies on Fire – Den Haag

Bij Veggies on Fire kun je terecht om puur plantaardig te dineren. Op de menukaart staan de lekkerste gerechten waaronder de chipotle burger. Een Mexicaans gekruide burger geserveerd met gebakken aardappeltjes. Alleen al voor deze heerlijke burger is Veggies on Fire een bezoekje waard.
Veggies on Fire, Beeklaan 385, Den Haag.

Wereldburgers - Groningen

Bij Wereldburgers in Groningen hebben ze een uitgebreide menukaart met vooral heel veel burgers. Ook aan de veggies is gedacht. Er staan namelijk drie vega burgers op de kaart, ieder uit een eigen werelddeel. Zo vind je er een Marokkaanse burger, Italiaanse burger en Mexicaanse burger. Dit restaurant doet zijn naam eer aan.
Wereldburgers, Akerhof 43, Groningen.

Op zoek naar nog meer vega hotspots? Bekijk dan de vegamap en vind een restaurant in jouw buurt.

Geschreven door: Merel
In het dagelijks leven werk ik als Associate Scientist op het laboratorium. Daarnaast kun je mij kennen van mijn blog en vegan taartenbedrijf Blackbirds and Cakes. Mijn grote passies zijn reizen, fotograferen, dierenwelzijn en alles wat met eten te maken heeft. Deze passies komen ook goed van pas bij ProVeg waar ik mezelf bezig houd met de blogs en social media.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...